maanantai 9. helmikuuta 2009

.. it's not my fault, it's how I'm programmed to function ..

Putkirempan viimeisin käänne on niin mykistävä että taidanpa tähän väliin avautua jostain ihan muusta. Huuto.netissä kun on tullut lähiaikoina taas melko paljon pyörittyä, en ole voinut jälleen kerran olla ärsyyntymättä puutteellisista (tai jotenkin muuten rasittavista) myynti-ilmoituksista. Tässä muutama esimerkki:

- ilmoitukset joissa lukee pelkästään "kuvan mukainen tuote myynnissä" tms. Sori vaan mutta tuo EI ole mikään tuotekuvaus! Pitäiskö kuvasta siis ihan silmämääräisesti päätellä esim. tuotteen mitat?? Kaiken päälle ne kuvat on vielä usein aika surkeita. Kyllä sitte niin toden teolla yritetään mennä siitä missä aita on matalin. Ja sitten ihmetellään kun ostaja on harmissaan kun hänen näytöllään violetilta näyttänyt pusero olikin oikeasti sininen..

- epämääräiset otsikot. Mä metsästän usein jotain tiettyjä tuotteita ja joudun nakuttamaan hakuun oikeesti tsiljoona erilaista hakusanaa että saan ne kaikki haluamani vaihtoehdot kaiveltua sieltä paljoudesta esille. Miten vaikeaa on kirjottaa selkeät otsikot joista oikeesti ilmenee mitä on myynnissä?

- yliampuvat otsikot, tiedättehän nää tyyliin "***WOW MIKÄ MEKKO!!1 KATSO!!#***". Ei voisi juuri vähempää houkuttaa tuollaset tyhjänpäiväiset "myyntipuheet", varsinkin kun tietää että tuollaisen otsikon takana on vieläpä todennäköisesti joku aivan susiruma Aasiasta rahdattu halpismekko. Kaikenmaailman merkkien ja suurkirjaimien tunkeminen otsikoihin plus huutomerkkien suunnaton viljeleminen on mielestäni lapsellista huomionhakuisuutta eivätkä sellaiset otsikot kerro itse tuotteesta oikeasti yhtään mitään.

- netistä napsittujen kuvien käyttäminen ilmoituksissa. Miksi joku haluaa näyttää huijarilta?? Ja meikä ainakin ostajana haluaisi todellakin nähdä kuvan nimenomaan siitä myynnissä olevasta tuotteesta (että näkisi vähän onko siistissä kunnossa jne.) eikä jonkin nettikaupan photarilla siloteltua myyntikuvaa bränikästä tuotteesta. Tulee vähän sellanen fiilis että ostaa sikaa säkissä. Ymmärrän että kaikilla ei välttämättä ole kameraa käytössä (tai ovat laiskoja tms.) mutta voisi nyt oman myyjänmaineensa eteen sen verran vaivaa nähdä että vaikka sitte lainaisi joltain kameraa ottaakseen sen myyntikuvan.

Vaikeaa on. Muilla lisättävää..? ;)

4 kommenttia:

Josephine kirjoitti...

itse oon huutonetissä päivät pitkät ostamassa ja myymässä (tiedän,ala-ikäinen hyi kamalaa) ja mua ärsyttää ihan suunnattomasti sellaset iiisot kuvaukset kun on tehty esim. johonki pohjalle kissankokoisin kirjaimin ja kamalaa kuvausta + loppuun vielä jotain rumia kiiltokuvia ja "KATSO MUUT KOHTEENI!!!!!!!!" - mainontaa,jos tiedät mitä tarkoitan... :D

Desthea kirjoitti...

Josse: juu nää jotka haluaa päteä "koodaustaidoillaan" ja koristelee ne profiili- ja kohdesivunsa jollain kissankokoisilla bannereilla ja kuvilla jne. jotka aiheuttaa lähinnä sen että ne sivut latautuu ärsyttävän hitaasti (ja huutis on jo itessäänkin aika ylikuormitettu ja jumitteleva sivusto). Ja joo toi on kans jännä toi "katso muut kohteeni!!", mitään laatua se ei ainakaan tunnu takaavan.. ;)

windi kirjoitti...

Tunnustan, mulla on vissiin kerran ollut netistä haettu kuva kun oon jotain myynyt :D Taisin jotain häkkiä/dunaa (muoviterraario) tms kaupitella, ja oma oli lähes uudenveroinen, paria pientä juttua lukuunottamatta joista kyllä erittäin selkeästi mainitsin. Tuo tosin oli aikaa jolloin mulla ei ollu omaa kameraa, enkä saanut sitä mistään lainaankaan.
Nykyään tosin tulee kaikkeen mahdolliseen ihan oikeat kuvat, mieluusti jopa monta eri suunnista :)
*sarjassamme "turhat postaukset seurattaviin blogeihin"*

Desthea kirjoitti...

windi: heh no ei toi vielä kovin paha synti oo.. ;D enemmänkin ne elektroniikan kaupittelijat saattaa vaikuttaa epäilyttäviltä jos on netistä otetut kuvat (koska osa onkin huijareita..).. ja vapaasti saa kommentoida, ei oo mitään "turhaa" kommentointia.. ;D