torstai 18. maaliskuuta 2010

.. brightest day, melting snow, breaking through the chill ..

Jääpuikkoja 1
Olen koko talven halunnut/aikonut kuvata jääpuikkoja. Tänä talvena kun on näkynyt rakennusten räystäillä varsin komeita yksilöitä. Ei vaan ole sitten koskaan ollut sopivasti kameraa mukana tai aikaa tai sitten on tullut muita mutkia matkaan. Nämäkin jääpuikot olin aikeissa kuvata päivällä kun ne kimaltelivat lumoavasti auringonpaisteessa, vaan kamerapa oli sitä mieltä että on juuri sopiva aika simahtaa ja piti palata paikalle ladattujen akkujen kera kun aurinko oli jo ehtinyt laskea.. no, siinä niitä puikkoja ny kumminkin sit olis.

Jääpuikkoja 2
Jääpuikkoja 3
Kaverin kanssa tehtiin pieni pääkaupunkiseutureissu tossa tiistaina. Sielläkään ei malttanut olla kuvaamatta rakennusten kauniita yksityiskohtia.

Helsinki 1
Helsinki 2
Helsinki 3
Helsinki 4
Helsinki 5
Etsiydyimme Kalliossa retrotavaraputiikkiin nimeltä Wanha Kaarle. Netissä näkemieni kuvien perusteella arvasin kyllä mitä odottaa mutta oli se näky livenä silti (tällaiselle retrofanaatikolle) melko mykistävä.

Wanha Kaarle 1
Wanha Kaarle 2
Upeita valaisimia. Hyllyjä jotka notkuivat lattiasta kattoon Fineliä, Aarikan purkkeja ja muita värikkäitä astia-ihanuuksia. Ei voinut kuin huokailla ja kuolata. Oltais kaverin kanssa haluttu ostaa edes jotain ihan pienen pientä kotiin viemisiks mutta haave kaatui huimaan hinnotteluun. Tällä budjetilla on tyytyminen satunnaisiin halpalöytöihin. ;)

Voisinkin tähän listata muutamia juttuja joita tällä hetkellä erityisesti retrorintamalla kuolaan:


Finel purnukat
Finel rasiat
* Finelin emalipurnukat ja neliskanttiset rasiat. Ihania. Mutta huikeat hinnat, nyyh. (ylempi kuva em. putiikista, alempi laatutavara.com.)

Sarpaneva Saturnus
* Sarpanevan Saturnus-padat. Hintansa puolesta hyvin kaukainen haave nämäkin. ;) (kuva mtv3.fi)

Cobra-puhelimia
* Cobra-puhelimet. Vähänkö tollanen punainen olis magee. Reilun satkun hintapyynnöt pitävät mut kuitenkin kaukana näistäkin muovi-ihanuuksista. =P (kuva tuhattori.com)

Mäkisen kuvastimen peili
* Mäkisen kuvastimen muovikehyksiset retropeilit. Ääk, tahtoo.
Kuva on tuolta em. putiikista ja olisin hyvin voinut tuon rikkinäisenkin yksilön kotiuttaa mutta jopa siinä hintapyyntö huiteli budjettini ylärajoilla.. =/


Decembre
* Karhumuovin Decembre-melamiinikipot. Ja tämä kuvan yksilö sentään on MINUN. Jes. Vielä kun saisi jostain pyöreitäkin tällaisia, uuh.. x)

No joo eiköhän tää retrovouhotus riitä taas tältä erää.. ;)

Ainiin, yks kuva vielä.. Helsingissä ei tunnu tuo "lumihuolto" pelaavan ihan yhtä näpsäkästi ku Turussa; muutenkin kapoiset pikkukadut ovat kutistuneet lumimassojen myötä olemattomiin, kasattua lunta on kaikkialla ja parkkiruudut ovat kuin pottupeltoa. En yhtään ihmettele että joka toisessa ruudussa oli citymaasturi, ei niihin ois paljon muulla päässytkään. Sivukujilla näkyi myös tällaisia "talvehtivia" autoja: x)


Auto lumen peitossa

6 kommenttia:

Romulus kirjoitti...

Meillä oli joskus tollanen harmaa Cobra-puhelin... :O. Hintansa puolesta kannattais olla vieläkin..

Heh, talvehtiva auto :D

Juuli kirjoitti...

Jääpuikkoja on harvinaisen mukava kyllä kuvata ja varsinkin tänä talvena kun niitä tosiaan on ollut paljon! Käypä katsomassa mun blogista lisää jääpuikkoja.

Desthea kirjoitti...

Romulus: no niinpä! xD kyllä nyt kandeis olla kaikki "retrot" tallessa.. Nyt kun Ufox-ilmankostuttumia on alkanu ilmaantua "retrointoilupiireihin", kävin toiveikkaana porukoilla etsimäs meillä ollutta myrkynvihreää yksilöä mutta olivat rontit heittäneet sen menemään pari vuotta sitten.. Aargh.. x)

Juuli: joo sä olitkin näköjään aika kattavasti kuvannut kaikki kaupungin komeimmat jääpuikot.. ;D Tänä talvena on ollu kyllä ennätyshienot puikot.. :)

Kyyhylly kirjoitti...

Aaa, ihania retrokamoja!

Nyt en saa tota Saturnus-pataa millään mielestäni... Joululahjalista pitenee jo maaliskuussa. :D

Desthea kirjoitti...

Kyyhylly: hihii.. xD Mukavaa että tänne eksyy muitakin retrointoilijoita lueskelemaan.. :D

Nimetön kirjoitti...

pomps.mul ois tommone kukka-peili, valko-paskanruskea.olen muuttamas pois suomesta loppuvuodesta ni katon mitä paan menee, jos ostaja löytyy..=)