keskiviikko 9. kesäkuuta 2010

.. don't hate the player if you can't play the game ..

Koska en nykyään näemmä kykene/ehdi tekemään mitään ytimekkäitä pikkupostauksia järkevin väliajoin, lopputuloksena on sitten tällaisia kilometripostauksia joissa ei ole kauheasti päätä eikä häntää.. Bear with me. ;-)

Miksi päivän asujen kuvaaminen on hanurista?

- niinä päivinä kun oikeasti olisi päällä joku kiva kuvaamisen arvoinen asu, sen muistaa illalla sängyssä, että niin, olis muuten voinut kuvatakin ton asun...

- varteenotettavia kamerankäyttäjiä on hyvin harvoin maisemissa joten pitää käyttää itselaukaisinta, mikä on periaatteessa ihan hauskaa jos/kun on omatoiminen (lue: itsepäinen) ihminen, mutta kyllähän se alkaa kyrsiä jo siinä vaiheessa kun on ravannut viis kertaa ees taas painamassa laukaisinta..

- otettuaan ne viis kuvaa alkaakin jo turhautua koko hommaan, varsinkin jos on kameran ruudulta todennut että yksikään otoksista ei ole hirveän onnistunut. Kärsimätön ihminen ei vaan jaksa yrittää määräänsä kauempaa, sitä mieluummin luovuttaa siltä päivältä kuin alkaa napsimaan montaa kymmentä kuvaa.

- jos sitten joku kuva onkin sen verran onnistunut että pärstä näyttää siedettävältä, se on tasan just se ainoa jossa on unohtanut vetää vatsaa sisään. Tai sitte kaulakoru on väärinpäin tai jotain muuta ärsyttävää.

- laiskuuttaan tulee yleensä otettua kuvia vähän missä sattuu ja sitte epäonnistuneita hämäriä otoksia tutkaillessaan ihmettelee, miksei voinut vaan vaivautua raahautumaan sinne parempaan valoon/paikkaan niin ei olis sekään kuvausaika mennyt ihan hukkaan..

asu 010610
Kas tässä joku hieman puolitotinen laiskimus ottaa kuvaa peilin kautta, ja tietenkin sellasena päivänä kun päällä on lähinnä tylsä "römppäasu". x)

asu 080610
Ja siinä vaiheessa kun mikään asento ei tunnu toimivan kuvassa, aletaan nojailla raapimapuuhun.. xD Näytänpä ihastuttavan tasaPaksulta hämärän valaistuksen ansiosta. Niin ja tää oli just niitä "onnistuneita" joissa aina unohtaa vetää vatsaa sisään...

On se vaikeeta.


hopearanneke
Tuossa vielä tohon ylempään asukuvaan liittyen lähikuva rannekkeesta jota on tullut lähiaikoina käytettyä varsin paljon. Ja tuohan on siis oikeasti vyö.

Apollon kattokruunut 1
Viime perjantain nostalgiapläjäyksen tarjosivat Turun Apollossa Ressu Redford & Neon2-Jussi. ;-D ei yhtään hassumpaa..

Ressu Redford Apollossa
Parempaa kuvamateriaalia ei itse keikkaosuudesta ole.. ;-)

Apollon kattokruunut 2
Goottikaulakoru
Kaverilla kaulassa meikäläisen tuotos, tuollainen "goottikoru".

Tortilla-menu
Jonkun päivän menukin löytyi kamerasta kuvia purkaessa.. (Miksköhän muuten tortillalätyn päälle pitää aina mättää niin paljon täytettä, että sitä ei saa kunnolla käärittyä..?)

Ja sitten vielä ne pakolliset "viikon luontokuvat".. ;-)


Jänö pellossa
Iso kuoriainen
Mustarastas 1
Mustarastas 2
Höyhen nurmikolla
Rantaruohikkoa
Loppuun vielä viikon "ei-näin":

nilkkaketju
Äitini etsiskeli eilen illalla kadonnutta nilkkaketjuaan pihalta, ja kun se löytyi, selvisi irtoamisen syykin. Tuollainen "lukko" 16 euron korussa!? Eihän toi nyt varsinkaan missään nilkassa tule pysymään kiinni.. Onneks on helppo vaihtaa kunnollinen lukko tilalle... ;-)

5 kommenttia:

ellu kirjoitti...

Oih,raapimapuukuva onkin tosi kiva!Oot niin pirtsakan näköinen ja asu on tosi raikas.
Ja keikkakuvas on fiilis kohdillaan,lasia kohottava käsi kruunaa sen!Hyvä ajoitus.
Nyt olis paras aika luonnon kuvaamisees.Mä oon niin tuhannen laiska että kaikki sellanen jää tosi vähälle.Pitäs ryhdistäytyä...mulla kun "filmille" tarttuu aina vaan ihmisiä.Asukuvaaja vapaana,heh...=)

Jose / ajastaika.com kirjoitti...

Kaukolaukaisin on aika bueno itsensä kuvaamisessa, mikäli sellasen vaan saa kameraan. Vanhassa PowerShot G5:ssa tuli kaukokapula mukana ja se oli kyl ihan huippu. :)

Ja mitä tortilla-asiaan tulee niin ihmettelen aina samaa. :P Mies osaa laittaa sen "sopivan" määrän täytettä lättyyn ja kuittailee sit tietysti aina mulle kun ite en meinaa saada tortillaa pysymään kasassa...

Desthea kirjoitti...

ellu: heh kiitos.. ;-D
Luontoa ja elukoita on kyllä kiva kuvata ja tänä keväänä/kesänä kaikenlaista jänskää onkin osunut linssin eteen aiempaa enemmän. Yritin kyllä jo aikoinaan varhaisteininä kuvata elukoita vanhalla filmikameralla mutta niillä kun ei pahemmin saanut zoomailtua niin kohteet olivat aina kuvissa vain pieniä plänttejä.. x) on se vaan näillä nykyvehkeillä mukavata hommaa toi kuvaus.. ;-D

Jose: kaukolaukaisin, sen todellakin tarvisin! Pitäiskö laittaa joululahjatoivelistalle..? ;-D

Romulus kirjoitti...

Mullakin on ohut vyö rannekoruna! Toimii tosi hyvin.

Ja tortillalättyjen kanssa olen luovuttanut ja pistelen annoksen poskeen ihan veitsellä ja haarukalla. Sitäpaitsi se sisus siinä kuitenkin se paras on, en mä montaa vehnälättyä haluiskaa syödä ;)

Desthea kirjoitti...

Romulus: totta kyllä, on se tavallaan aika "turha" siinä se vehnäläpyskä..! ;-D