torstai 9. helmikuuta 2012

.. if I surround myself with positive things, I'll gain prosperity ..

Kankaanpainanta on kivaa hommaa. Tai vaikka se ite homma ei niin kivaa aina oliskaan niin ainakin ne lopputulokset yleensä on. ;o) Sitä kaikkein tarkinta/kätevintä eli seulatekniikkaa vaan valitettavasti aika heikosti pääsee hyödyntämään jos ei ole enää missään alan koulussa tms. Olen kyllä kuullut jonkun valottaneen seulaa omalla parvekkeella auringonvalossa mutta en välttämättä ite lähtis kokeilee eikä oo kyllä parvekettakaan (eikä kesää).. :D Mitään satunnaisia kokeiluja varten ei myöskään oikein viitsis teettää mitään 50 euron valmisseulaa jossain alan firmassa toispuolella Suomea.. Lisäks en kyllä nykyisessä kämpässäni mitään seulahommia välttämättä edes haluais tehdä kun pesu- ym. tilat ei oikein ole siihen tarkotukseen parhaat mahdolliset.

Aikoinaan jo Ompeluintoa-Romulus kirjotteli käyvänsä nuorten toimintatalo Vimmassa kankaanpainokursseilla, ja NYT viimein olen saanut raahattua itsenikin sinne. Ou jee. Kurssia on aina torstaisin klo 14-20 välillä (keväämmällä myös keskiviikkoisin) ja systeemi on vähän sellanen nonstop-henkinen, eli voi tulla ja mennä omien aikataulujensa mukaan ja tehdä itsenäisesti omia hommiaan. Ohjaajat neuvovat tarvittaessa. Yks käyntikerta maksaa 4,50 € (voi hankkia myös edullisemman "kausikortin") ja A4-kokoisen seulan tekeminen vaivaiset 1,50 €. Seulat tosin luonnollisestikin puretaan n. kuukauden kuluttua että puukehikot saadaan taas uuteen käyttöön. Mutta soveltuu loistavasti yksittäisiin omiin projekteihin tai vaikka pieniin sarjapainatuksiin.

Mukavaa tossa nonstop-periaatteessa on erityisesti se, että porukkaa ei koskaan tunnu olevan ruuhkaksi asti ja työpöydille mahtuu kunnolla levittäytymään omien kamojensa kanssa. Mulla on ollut joku kumma kynnys mennä tuonne kun olen kuvitellut että siellä ois ihan hirvee tungos, koheltavia teinejä tms. Totuus olikin taas kerran ennakkoluuloja huomattavasti miellyttävämpi. :D Nyt pitäis vaan sitte kaivella takaraivosta kaikki ne ideat mitä on joskus halunnut tehdä painoseulaksi.. onneks on koko kevät aikaa muistella. x)

t-paita
Ekan kokeiluseulan "kuvion" painoin kokonaisuudessaan vanhaan mustaan trikoopaitaan.

painatuksia
Ja tossa jotain pienempiä kokeiluja mitä olen tehnyt pussukkapaloihin.

kehyskukkaroa1
Käväisin huvikseen myös Vimman kukkarokurssilla koska en ollut koskaan kokeillut tehdä tuollaista metallikehyksellistä kangaspussukkaa, kuullut vaan kavereilta että noita kehyksiä on kenkku asentaa.. ;o) No olihan tuon teossa jokunen semmonen ärsyttävä nyherrys-työvaihe joiden aikana tuli sellanen olo että ei näitä kyllä montaa päivässä jaksais väkertää. :D Tosin, tohon on varmaan olemassa vähän eri tekniikoitakin, tuolla kurssilla tuo tehtiin ehkä vähän semmosella pilkunviilaus-periaatteella. ;o)

kehyskukkaroa2
Kehyksen paikoilleen puristaminen oli tosiaankin haastavaa. Pihtien välissä oli tarkotus yrittää pitää jotakin pehmustetta samalla kun yrittää puristaa niillä oikeasta kohdasta. No eihän siitä mitään tullut niin heivasin sen pehmusteen veks ja tuumin että ei ekassa "protossa" pikku naarmut haittaa. :D Pihdeistä kun tosiaan jää helposti jälkiä tohon metalliin eikä mitään tarkotukseen soveltuvia pehmustettuja pihtejä ilmeisesti ole markkinoilla. Osaan pihdeistä oli teipattu jotain pehmustetta mutta niissä ei sitten taas ollut oikein mitään tuntumaa ja ne lipsui joten puristusta oli hankala kohdistaa oikeaan kohtaan. Puristin siispä ilman pehmustetta mutta ainakin kehys on nyt tosi jämäkästi paikoillaan eikä ihan hirveän pahoja naarmujakaan tullut.

Teollisuudessahan niillä on varmaan jotkut kivat koneet joilla noi kehykset vaan prässätään paikoilleen kahvasta kääntämällä silleen naps. ;o)

Now playing: Destiny's Child - Survivor (2001)

Edit: kas, olin unohtanut "kytkeä" kommentointimahdollisuuden päälle, sorry! Miksi sen pitää olla vakiona siinä "älä salli" -asennossa..? =/

4 kommenttia:

Johanna kirjoitti...

Pitikin sulle just lähettää viestiä jos et olisi huomannut laittaa tätä kommentointia kuntoon. :D
Kivoja printtejä, saisinko tuon käsialan, kiitos! :D
Pöllöpussukasta tuli söpön näköinen.
Pitäiskö itenkin mennä Vimmaamaan joskus..

Desthea kirjoitti...

Johanna: heh, "käsiala" onnistui kyllä yllättävän hyvin.. kun tekee eka lyijärillä ja sitten vasta tussilla.. xD Eikun mukaan vaan vimmailemaan, vimmatusti.. ;-D

Maija kirjoitti...

Ihan huippuja noi pöllöpussukat! En ookkaan aiemmin aatellut et tommosia vois jopa toteuttaa itse, sais ainakin just semmosen näkösen kun haluis!

Mistä oot hommannut noi kehykset pussukoille, ja oliko minkähintaisia? :)

Desthea kirjoitti...

Maija: kiitos, kuvissa esiintyy itse asiassa vain yksi ja sama pöllöpussukka, en jaksanut/ehtinyt väkertää siellä kurssilla enempää noita kehyksellisiä, ompelin sitten loppuajan vetoketjullisia pussukoita.. ;o) Loput varaamani kehykset otin mukaan että josko joskus kotona jaksais vielä testailla.. x) Pienet oli kaiketi tilattu jostain ja toi isompi koko tais olla Presentosta.. noi pienet maksoi jotain vähän päälle euron muistaakseni ja suurempi ehkä kolmisen euroa.
Noita kehyksiä saa kyllä lähes kaikista ompelu- ja askartelutarvikekaupoista, valikoimat/koot vaan varmaan hiukan vaihtelee. :o) Eilen just kuulin että Muovitukusta sais tommosia _ommeltavia_. =)