perjantai 10. tammikuuta 2020

Tytöt ei soita kitaraa

Mietin tänään että mulla on kirpputoreihin kyllä semmonen vankka viha-rakkaus-suhde.
Kirppareissahan kiehtoo suunnattomasti se, että teoriassa sulla on joka hetki mahdollisuus löytää jotakin tosi siistiä. Ja joskus löydätkin. Käytännössä se todellisuus on kuitenkin sitä, että kirppikset ovat vuodesta toiseen 90-prosenttisesti täynnä aivan uskomatonta hylättyä roinaa, jota kukaan ei enää halua. Toisen roska on ehkä toisinaan toisen aarre, mutta suurinta osaa kirppistarjonnasta tämäkään aate ei pelasta. Kirppiksillä aikakin tuntuu ikäänkuin pysähtyneen. On vuosi 2020 ja kirppisten tarjonta on yhä pääosin jotain waaay back vuosikymmenten antia. Aika kuluu mutta kirppiksillä mikään ei muutu. Monissa myyntihyllyissä seisoo samat tavarat vuodesta toiseen. Loosi toisensa perään mummun kotineuleita, vanhoja kokkauskirjoja ja rumia tuikkukippoja. Ongelmajätettä.


Ysäristin harvinaiset kirppisherkut, Kiplingin laukut.
Sillon aikoinaan niihin ei ollut varaa,
 ja nykyään helkutin vaikeita löytää.. xD

Mistä tätä kaikkea edes aina vaan riittää?! Onko jokaisen kotiullakolla jokin ehtymätön säilö 50-90-lukujen tarpeetonta tavaraa? Kynttilänjalkoja, aikakauslehtiä, muodottomia collegepaitoja. Mistä näitä oikein tulee? Ihmiset on varmaan menneinä vuosikymmeninäkin hankkineet joskus kaupasta jotain kivoja tavaroita. Mutta kirppiksille saakka ne eivät tunnu koskaan päätyvän.

Kirppislaukkukin nauraa...

Monilla kirppiksillä puolet myyntipaikoista on "antiikkitrokareiden" hallussa. Nämä ovat joko ammatti- tai harrastelijatason toimijoita mutta yhtä kaikki. Oliskin edes joskus jotain oikeasti kiinnostavia retrotavaroita mutta loosit ovat täynnä jotain ruosteisia työkaluja, vanhoja kolhuisia kattiloita ja epämääräisiä autonosia, joiden myyntilappujen harakanvarpaista ei saa selvää. Aivan pelkkää romua ja roinaa. Kaukana antiikista.

Ja sitten vielä ne hinnat. Etenkin jos suunnistaa vaikka lastenkirppikselle toiveena tehdä tietyn aihealueen täsmälöytöjä. Niitä samoja 90-luvun hiekkaisia saappaita sielläkin vaan on, ja vähän jo kulahtaneet ihan perus ulkoiluhousut maksaa 10 € kun kaupasta saa uudet samaan hintaan.

Hintalaput ne on ainakin parasta viihdettä... (jouduin kahdelle
miespuoliselle selostamaan mikä on "keppo"... xD)

Meneehän nuo kirppikset toki osittain viihteestä (niin tarjonta kuin asiakaskunta). Kuten vaikka aina yhtä mainio Paskat kirppislöydöt -sivustokin.

Nyt soi: Suede - Everything will flow

Ei kommentteja: