lauantai 3. tammikuuta 2009

.. come to think about it it’s silly really ..

vanha lehtileikekollaasi
Välillä alan ihmetellä miksi edes luen muotiblogeja kun koen useimmiten olevani niin eri aaltopituudella sen "yleisen linjan" kanssa. Esimerkkejä:

- itsestäni tuntuisi hiukan hölmöltä omistaa kokonainen (pitkä) postaus pelkästään uudelle huulipunalleni (höystettynä lajitelmalla suunmutristelukuvia) tai julkaista itsestäni yhteen putkeen kymmenen kuvaa samassa asussa venkoilemassa eri asennoissa. Mutta kai mä olen sitten jotenkin rajoittunut tai jotain. Ja eipä tuo ketään muuta tunnu ihmetyttävän..

- trikoiset halpalöydökset (kuten yksiväriset tunikat ja mekot) joita muotibloggaajat yleensä ylistävät loistaviksi ja ihaniksi perusvaatteiksi ovat mielestäni useimmiten hirveän tylsiä ja hieman jopa rätinomaisia tapauksia. Mutta riippuuhan se toki paljon vaatteen kantajastakin. (Toisinaan tuottaa myös vaikeuksia ymmärtää miksi näitä trikoisia vaatekappaleita pitää asukuvissa venyttää ja kiskoa teatraalisesti eri suuntiin. Noi laumailmiöt on oikeesti vaan.. mielenkiintoisia.)

- siitä olen joskus ennenkin kirjoittanut, että minun ja yleisen linjan muotibloggaajien miesmaku ei ainakaan tunnu kohtaavan ei sitten niin pätkääkään. Saan lähinnä puistatuksia niistä rimppakinttuisten trendipellejen (jotka siis toisille ovat unelmamiehiä) kuvista. No hei en mäkään sentään mistään suomileijona-pilotti-elvistelijöistä välitä tai välttämättä muunkaanlaisista ääripäistä, vaan ehkä kaiken kaikkiaan melko.. tavallisista. Tavallinenkaan ei ole välttämättä tylsä, riippuu vähän henkilöstä. Jaadijaa..

- no eipä kyllä "naismakukaan" kohtaa yleensä sen paremmin. Siinä missä muut huokailevat jonkin langanlaihan mallin "upeita sääriä" jne., meikä kattoo että hyi mikä kaamea hoippuva luukasa jonka päällä roikkuu jotain rättejä. Anteeksi nyt kovin karskit ilmaukseni asiasta, ei toki kaikki näytä tuolta.

- en koe mitään erityistä tarvetta katsastaa henkkamaukan tai muidenkaan vastaavien vaatekauppojen tarjontaa kovinkaan säännöllisesti. Saattaa mennä pari kuukautta etten käy missään vaatekaupoissa. Kirppiksiltä sen sijaan en pysty pysymään poissa vaikka yrittäisinkin. Tapansa kullakin siis.

Mitä tästä opimme? Ihmisiä on kovin moneen junaan, eikä se ole ollenkaan huono asia. Joskus vaan mietityttää miltähän planeetalta mä olen tänne tipahtanut.. x)

Blogienlukusession jälkeen yleensä sätin itseäni että miksi olen taas tuhlannut niin paljon aikaa moiseen roskaan. Ja kuitenkin teen sen aina uudestaan. Tällaisia ne addiktiot sitten kai on. ;D

Kuvassa eräänlainen lehtileikekollaasi, jokin vanha koulutehtävä. Jonka materiaalina arvatenkin on käytetty koulun omaa lehtivalikoimaa joka koostui yleensä ikivanhoista jo moneen kertaan leikellyistä aikakauslehdistä..

19 kommenttia:

adelheid kirjoitti...

Mä taidan olla siltä naapuriplaneetalta! Ihan vaan sen takia että meillä on sen verta erilainen tyyli ettei voida olla siltä samalta planeetalta :D

Olen lisäksi ihmetellyt että mistä kaikki monta kertaa päivässä/vkossa postaavat repivät sitä aikaa? Tein tänään pitkästä aikaa ns. kunnon postauksen ja siihen kului teksteineen, kuvauksineen ja kuvankäsittelyineen ihan sairaasti aikaa… ja kuitenkin olen itsekin ihan addiktoitunut myös lukemaan (todella aikaa vievää, yritänkin ajoittaa sen esim. aamukaakaon seuraksi) ihan liian montaa blogia ;)

Nimetön kirjoitti...

Hauska kirjoitus! Itse asiassa tykkään lukea blogiasi juuri siksi, että se antaa mahdollisuuden kurkistaa "eri planeetalta tulleen" elämään ja tyyliin :) On hyvin mielenkiintoista ja piristävää nähdä erilaisia blogeja, muotiblogit kun tuntuvat usein toistensa kopioilta kepeine kirjoitustyyleineen ja samanlaisine vaatteineen.

Mutta tuo alussa mainitsemasi huulten mutristelu -blogi on ehdottomasti suosikkejani, koska sen kirjoittaja ei turhaan kumartele muita ja kehtaa vaikka julkaista itsestään sen 10 kaunista kuvaa putkeen. Että sinänsähän teillä on jotain yhteistä siinä, että olette molemmat oman tienne kulkijoita :)

vasiliisa kirjoitti...

No, mä oon kans enemmänkin tuolta sinun planeetaltasi, mutta toisaalta: jos ikuna saisin otettua itsestäni kymmenen hyvää kuvaa peräjälkeen, saattaisin vaikka postatakin ne ;).

Korundi kirjoitti...

Tämä oli osuva postaus - itse nimittäin olen ihan samoja juttuja pohtinut! Huomaan, että muotiblogien seuraamiseni on vähentynyt - vaikkakin blogien määrä räjähdysmäisesti kasvanut. Keskityn mieluummin niihin, joilla koen olevan jotain annettavaa minulle, mutta mielenkiintoani ei tosiaan jaksa pitää yllä, mikäli tyylissä ei ole "sitä jotain", ja nuo kuvailemasi poseerauskuvat lähinnä hymyilyttävät, mutta eivät saa minua palaamaan uudelleen.:)

Mutta täytyy sanoa tuohon vielä se, että huomaan, että tuollainen bloggaustyyli on selkeästi yleisempää nuoremmilla bloggareilla - eli 15-16vuotiaiden blogin pitäjien blogeissa näkee hirveästi niitä posee-kuvia ja H&M-tunikoita, mutta varmasti uppoavat kohderyhmäänsä, johon minä taas en kuulu, vaikka ikäero ei valtava olekaan. Eli hyvää ja huonoa valtavasta blogimäärästä - haastavampi löytää ne itseä kiinnostavat blogit, kun joka nurkalta puskee samansisältöisiä "muotiblogeja".

Desthea kirjoitti...

Kiitos kaikille kommenteista! :)

adelheid: joo niinpä, mä itse olen ainakin toivottoman hidas postauksien tekijä ja menee todella aikaa jos jotain pidempää ja perusteellisempaa kehittelee. Minkä vuoksi olikin tietyllä tapaa huojentavaa päästää vaihteeksi irti vanhan blogini tyylisestä aikaavievästä "ilmaisutavasta", vaikka sitä välillä kaipaakin. Mutta ilmeisesti jotkut ovat tosi nopeita postaajia..

Nikkilä: kiitoksia! :) Kääk, olitko tunnistavinasi jonkin tietyn blogin kuvauksestani? x) mielestäni niitä huulipunajuttuja on näkynyt vähän siellä täällä.. ;) Okei okei, taidan kuitenkin tietää mitä blogia tarkoitat ja olet oikeassa, kyseessä on mainio ja erittäin persoonallinen blogi, joka minunkin itse asiassa pitäis lisätä näkyville tuohon suosikkilistaani heti kunhan jaksan.. ;)

Vasiliisa: heh, hyvä pointti muuten tuokin, mä harvemmin jaksan edes ottaa itsestäni yhdellä kertaa sitä kymmentäkään kuvaa.. x) mutta tosiaan jos käsiinsä jostain sais oikeen kunnon kokoelman loistavia asukuvia itestään niin saattaispa niitä useemman vaikka julkaistakin, who knows.. ;)

Korundi: juu kyllä niitä muoti/tyyliblogeja vaan alkaa olla sen verran käsittämätön määrä, että on ollut vähän pakkokin karsia ne omat luettavat muutamiin sellasiin joissa todellakin on "sitä jotain" ja sellasta erottuvaa persoonallista otetta. Toisaalta onhan se kiva että tarjontaa ja vaihtoehtoja on niin paljon, jokaiselle jotakin. ;)

MouMou kirjoitti...

Uuh, hyvä postaus! Taidan linkittää tämän.:)

Desthea kirjoitti...

MouMou: heh, kiitti! Kääks.. :D

Noora kirjoitti...

Taidan olla vähän samoilla linjoilla. Tosin en kyllä koekaan kirjoittavani muotiblogia, vaan vähän kaikesta, mistä mieli tekee. Kuitenkin paljon tulee semmoista muotiblogityyppistä juttuakin... Hyvä postaus kyl! Oon miettiny samoja.

Tasha kirjoitti...

Mahtava kirjoitus, kiitos päivän piristeestä! :)

Camilla kirjoitti...

Makunsa kullakin, ja hyvä niin! Mielestäni kaikki saavat pukeutua mihin haluavat ja mitä enemmän erikoista pukeutumista kadulla tulee vastaan, sen parempi. =))

Pikkukisuli kirjoitti...

Ihan mieletön kirjoitus! Tekis niin hyvää monen lukee tää että pitäskö sun tarjota tätä vaikka hesariin. En muuten normaalisti oo seuraillu mutta eksyin tänne kun moumou mainitsi tästä blogissaan. Jatka samalla hienolla asenteella!

Desthea kirjoitti...

norppa: juu en minäkään varsinkaan enää nykyisin kirjoita mitään kovinkaan hyvin "muotiblogiksi" luokiteltavaa, vaan enemmänkin sekalaista ajatuksenvirtaa, mutta pohdiskelinkin sitä että miksi edes _seuraan_ niin paljon muotiblogeja.. ;) Kiitti!

Tasha: heh no ole hyvä ja paljon kiitoksia! ;D

RagDoll: no näinhän se on! :)

Pikkukisuli: ehheheh, kovasti kiitoksia! :D Mukavaa että eksyit paikalle!

Nimetön kirjoitti...

Olen samoilla linjoilla.. Luulin löytäneeni jotain fiksua kun aloin seurata muotiblogeja, mutta samanlaiset lissuposeeraukset ja kilometrien pitkät hehkutukset jostain hapsusaappaista saavat miettimään, onko näiden blogien kirjoittajien elämässä mitään muita arvoja kuin itserakkauden negatiivinen aspekti...

Sugar Kane kirjoitti...

Mielenkiintoista, tunnistan itseni (en tietenkään tiedä, oletko koskaan vilkaissutkaan blogiini) suunmutristelulle omistetuista postauksista (viime kuun aikana niitä on tullut vähintään kaksi, heh!), samassa (tylsässä) asussa kymmenessä kuvassa venkoilusta, trikoopaitojen dramaattisesta venyttelystä ja vieläpä häröjen jamppojen kuvien postaamisesta. Silti en tunne olevani lauman jäsen. Mä teen just mun nköistä blogia. Julkaisen just niin monta kuvaa kuin mua sattuu huvittamaan, tai mitä aihe just MUN mielestä vaatii. Mä toivon että muutkin tekee niin, eikä mieti, mikä on sopivaa ja eikai tästä nyt kukaan hermostu.

Muoti-ja tyyliblogin pitäminen sellaisena kuin mä sen käsitän, ON itserakas projekti, terveellinen sellainen. Mulle (ja lukemani perusteella monelle muulle) kuvissa oleminen saati niiden julkaisu on ollut hirveää ja vaikeaa, mä olen tosi iloinen kun nyt rohkenen kameran eteen, pöljine venkoiluineni ja ilmeineni. Mulle just kuvat ovat blogien seuraamisessa tärkeintä, niillä se tunnelma luodaan.

Itseasiassa mä ihmettelen näitä "muut bloggarit on samanlaisia, paitsi mää oon erilainen" -postauksia, joita silloin tällöin näkee, tarvetta julistaa tällä tavalla olevansa Jotain Muuta. Ja 10 lukijaa on heti samaa mieltä. JOS kaavamaiset blogit ja itserakkaat blogittaret oikeasti ärsyttävät, niiden seuraaminen kannattaa sit varmaan lopettaa. Addiktiot on tehty voitettaviksi.

Nelliina kirjoitti...

heh sä oot aina niin rehellinen näissä mielipiteissäs että se on jotenkin ilahduttavaa :)

Mutta mä oon erimieltä, tuo että jostain samasta asusta on monta kuvaa, on puhtaasti kiva juttu. Haluan nähdä bloggaajan asun eri näkökulmista, tuntuu että kuvat loppuu ihan kesken jos niitä yksi. Mielummin vähentää tekstiä kuin kuvia. Olen visuaalinen ihminen siis. (Lukuelämykset saan kirjoista). Siinä tosin samaa mieltä että naamakuvat turhia, jollei ole minua kiinnostavaa meikkiä mitä näyttää, mutta eipä kyllä juuri häiritse vaikkei olisikaan, menee siinä samassa rytäkässä.

Anonyymi joka tuossa kommentoi ettei ymmärrä kilometrien pitkiä postauksia hapsusaappaista, silloin hän ei tosiaankaan ole oikeaa kohderyhmää muotiblogeille, joissa nimenomaan on se idea että saat ihan vapaasti todistaa sekopäisyytesi hapsusaappaisiin ilman että kukaan pitää sinua idioottina, ja koska voi vuodattaa palavan rakkautensa blogiin, ei tarvitse kiusata tosielämän kavereita joille vaatteet eivät ehkä ole niin tärkeitä. Tämä on mielestäni muotiblogin ydin, hehkutellaan yhdessä samanhenkisten ihmisten kanssa ja samalla syy miksi esimerkiksi minä yleensäkään kirjoitan koko blogia :)

Desthea kirjoitti...

Anonyymi: noh, kyllähän niissä toki on paljon fiksuakin juttua, varsinkin hieman vanhempien bloggaajien teksteissä. Löytyy paljon myös älykästä ja ei-pinnallista pohdiskelua. Ja varmasti kirjoittajien elämässä yleensä paljon muutakin on, se blogi vaan tuo esiin vain sen tietyn osa-alueen. Ja tietysti jokainen tekee blogiaan omalla tavallaan; se mikä tuntuisi jostain toisesta hölmöltä, onkin toiselle täysin luontevaa.

Välillä sitä vaan tosiaan moittii itseään että miksi on käyttänyt niin paljon aikaa sellaisten juttujen selaamiseen, jotka eivät oikeastaan edes kiinnosta. Toisaalta, onhan se alan ihmisenä mielenkiintoista seurailla hieman myös sitä että mikä _muita_ just nyt kiinnostaa.. ;)

Sugar Kane: kyllä olen itse asiassa blogisi löydettyäni kahlannut sen kertaheitolla lähes kauttaaltaan läpi, sen verran mielenkiintoinen löydös oli. ;) Vaikka jotkin piirteet kai kuvailemiini asioihin sopivatkin, blogisi on kyllä aivan omaa luokkaansa koska se sisältää "hömpän" lisäksi suunnattomat määrät pohdiskelua ja puhdasta (mielenkiintoista, mutta kuitenkin fiiliksellä kirjoitettua) tietoa liittyen historiaan, musiikkiin, taiteeseen, ylipäätään pukeutumiskulttuuriin ja ties vaikka mihin. Olen tuosta sivistystasosta melko kateellinen, en itse varmaan kykenisi (vaikka haluaisinkin) ikipäivänä edes lukemaan sellaista määrää kirjoja mitä olet ilmeisesti lukenut. ;)

Plus että sulla on kaiken päälle vielä aika jänskiä tuunausideoitakin. Että joo, jatka ihan samaan malliin vaan, ei voi valittaa. :D

Yritin olla hieman sarkastinen, ehkä jopa hauskakin (minäkö, juupa juu) ja myös samalla hieman kettuilla itselleni. Tuskin kuitenkaan täysin lakkaan seurailemasta sitä "hömppää" mikä ei mukamas kiinnosta minua.. ;)

En oikeastaan mitään itsekkyyttä (joka nyt otettiin puheeksi) edes jutussani ajatellut. Siis että olisi itserakasta postata sitä tai tätä, tai kirjoittaa tietynlaista blogia. Mitä itsekkyyteen tulee niin itse asiassa toivon että osaisin itsekin olla hieman itsekkäämpi. Tiedän olevani aivan liian vaatimaton ja turhan itsekriittinen persoona.

Joo, punainen lanka katosi jo ajat sitten.. ;)

Desthea kirjoitti...

Jaa nytkö se MouMou vasta on linkittänyt tänne vai mistä tämä kommenttiaalto mielestäni jo "vanhaan" postaukseen? ;) Heh..

Nelliina: heh no joo, välillä se "rehellisyys" kyllä ketuttaa jälkeenpäin.. ;) nytkin hieman hämmentää ja pelottaa että mihin suuntaan tää keskustelu on etenemässä, kuvittelin että tää postaus on jo ihan vanha ja kuopattu.. ;) Välillä sitä tietyssä mielentilassa kirjottaa jotain provosoivampaa, mikä on kakspiippuista sinänsä että on ihan mukava saada tavallista enemmän kommentteja mutta joku tosiaan saattaa myös provosoitua.. ;) Mutta mielipideasiat on sellasia.. ja tarkoitus oli tossa tosiaan vähän itsellekin kettuilla samalla. ;)

Mäkin tykkään kyllä kuvista! Jos otetaan vaikka esimerkki, että mitä jonkun tekemä Asos-tilaus sisältää, niin jos siitä on vain pitkä kirjallinen sepustus, en jaksa lukea. Mutta jos on kuvia, niitä on ihan hauska katsella. (Osittain tämän oman mieltymykseni johdattelemana olen minimoinut tekstin määrän nykyisessä blogissani. Ja samalla päässyt haaveilemaani tilanteeseen, eli että tällä systeemillä ehdin/jaksan postata päivittäin. Kaikessa toki puolensa. Kokeillaan nyt tätä välillä.)

Ehkä olenkin vaan kateellinen että muut onnistuvat saamaan itsestään sen kymmenen julkaisukelpoista kuvaa putkeen.. Tai rohkenevat julkaisemaan ne vaikka eivät olisikaan ihan julkaisukelpoisia.. ;D

Desthea kirjoitti...

"Itseasiassa mä ihmettelen näitä "muut bloggarit on samanlaisia, paitsi mää oon erilainen" -postauksia, joita silloin tällöin näkee, tarvetta julistaa tällä tavalla olevansa Jotain Muuta."

Tuohon vielä lisättävä, nyt kun näin MouMoun lauseasettelun asiasta.. ;) tarkoitukseni ei ollut kyllä mitenkään julistaa (saati ylistää) omaa poikkeavuuttani, mihinpä oikeastaan edes vertaisin kun ei blogiani oikein muotiblogiksi voi edes sanoa. Lähinnä pohdiskelin (sarkasmilla höystettynä) miksi itse luen/seurailen tiettyjä juttuja jotka eivät mukamas minua kiinnosta. Mutta jokin niissä vaan sitten vetää puoleensa.

Muotiblogit ei missään nimessä oo _kaikki_ samanlaisia. Monissa vaan on nähtävissä tiettyjä yhdistäviä tekijöitä ja piirteitä, mikä on tietenkin luonnollista tällaisessa aihepiirissä. Enemmänkin ihmettelen sitä, miksi itseltäni tuntuu puuttuvan jokin tietty rohkeus julkaista tietynlaisia asioita (joita monet muut julkaisee). Jos puhun että oon eri planeetalta, en välttämättä tarkota että se olis mitenkään parempi planeetta tai etteikö se "toiselta planeetalta oleminen" välillä myös harmittais. Ei ole helppoa olla erilainen, ja siitähän mun koko elämässäkin on oikeastaan kyse.

Sugar Kane kirjoitti...

Desthea, kiitos vastauksesta! Olin aika kärttyinen (niinku oon aina) tuota kirjoittaessani (katso kellonaikaa!!!). (Mulle tulee usein "vanhoihin" postauksiin vastauksia, ja se on musta mahtavaa, kun teen tota kuitenkin sellaisella tämä on MÄ, kuka sä olet -mentaliteetilla, eli asiat on tarkoitettukin jäämään kaivelemaan ;) Huippua, jos oot jaksanut kahlata! Mäkin oon sua lukenut usein, nyt eksyin MouMoun palstalta turhan pitkästä aikaa, tarvii lisätä sut seuraamiini.)

ASiantynkään: Mä itse koetan seurata vain niitä blogeja, joista aidosti tykkään persoonallisen otteen vuoksi, kun näitä ON niin hirveästi. En ehkä lue ihan perustyyliblogeja, kun ei mua niin hirveästi perustyyliset ihmiset nappaa in real lifekaan, samoin kuin jätän jatkuvaan perustelemattomaan shoppailuun keskittyvät blogit sikseen, koska ahdistun siitä maailmankuvasta, ja life is too short. Oon ainaskin Bisquitsilta lukenut väliin vähän tän henkisiä (muut on tollasii, mä oon eri!) postauksia, ja joku sävy mua näissä ärsyttää, tai sit en osaa lukea tän sortin sarkasmia.

(Se itsekkyyspointti tuli jonkun kommentaattorin taholta, ei sulta)

Ja kuten Nelliinakin sanoi, mitä enemmän kuvia, sen parempi! (YLEISTÄEN) Vaatteesta tai fiiliksestä ei oikein saa kiinni, jos on vain yksi,ja vielä toi bloggerin pieni ja sumuinen kuva, mää jaksa niitä ainakaan klikkailla aina isoksi.

Ei ole helppoa olla erilainen, mutta kannattaa muistaa, että monet, jotka sun mielestä on samanlaisia keskenään, tai taviksia tai mitä vaan, ovat omasta mielestään persoonia ja "erilaisia", aina joissain asioissa.

Lisää rohkeutta vaan sulle, ja seiso vaan mielipiteittesi takana! Ehkä eniten mua täntyyppisissä keskusteluissa risoo, jos kirjoittaja on perustekstissää vahvasti jtn mieltä, ja alkaa sit liudentamaan kun vasta-argumentteja tulee. Siis toki näkökulmaa saa ja kandee laajentaa, mut mielipiteitään OMASSA BLOGISSAAN ainakaan herranjesta EI tarvi pyydellä anteeksi! Hyvää jatkoa sulle, kiitos kun pääsin avautu,maan ;)