sunnuntai 15. maaliskuuta 2009

.. you might laugh, you might frown ..

En taida saada tänään itsestäni mitään "luovempaa" irti joten postailen vähän leffa-asiaa vaihteeksi. Tarkemmin ottaen ajattelin listata muutamia miespuolisia lempparinäyttelijöitäni. Mahdollisesti osittain ysärifanituksestani johtuen lempparini ovat hieman tollasta "pappaosastoa".. x)

Bruce Willis, kuva: imdb.com
Bruce Willis. Tarvinneeko tätä niin kauheasti perustellakaan..? ;) (Olen totta puhuen vähän huono vuodattamaan mitään lässynläätä karismoista sun muista, sanon vaan että joku on tosi jees ja sillä sipuli, heh.) "Die Hard" -elokuvat taitaa olla sieltä "legendaarisimmasta" päästä mitä Willikseen tulee.. kuten monet muutkin toimintarikkaat "ysärihelmet" (tai kasari-). ;)

Harrison Ford, kuva: goatmilk.wordpress.com
Harrison Ford. Jatketaan vähän samalla linjalla. Fordin pärstä ja eleet tulivat kyllä aikoinaan tutuksi, mm. "Indiana Jones" - ja "Star Wars" -elokuvat olivat penskana kovassa katselussa.. ;)

Richard Dean Anderson, kuva: thescifiworld.net
Richard Dean Anderson. No hei oli ihan pakko ottaa ihmemieskin mukaan. x) Kyllä pelkästään tuon vuoksi ihan mieluusti vielä nykyäänkin vilkuilee ohimennen vanhoja "Stargaten" jaksoja vaikka tuon tyyppinen scifihömppä onkin muuten jo vähän last season.. ;)

Kevin Costner, kuva: thecardboardvillage.com
Kevin Costner. Oih. Tässä kohtaa vois melkein jo sortua jotain lässyttämäänkin.. ;) On se vaan aikas ihana. Näytellyt vaihtelevasti sekä nyyhky- että kovisrooleissa ja mielestäni varsin onnistuneesti, vaikka perusilme toki aina sama onkin.. ;) Leffahelmiä mm. "The Bodyguard", "Waterworld" ja "Message in a Bottle" (Viesti mereltä).

Will Patton, kuva: imdb.com
Will Patton. Säästelin tarkoituksella loppuun tätä ykkössuosikkiani (josta kukaan ei luultavasti ole ikinä kuullutkaan, heh). "The Mothman Prophecies", "Armageddon" ja "Gone in 60 seconds" kuuluvat kaikki leffasuosikkieni kärkipäähän eikä ollenkaan vähiten tämän miekkosen osallisuuden vuoksi. Siis tää kaveri on vaan jotenkin niin mahtava, en oikein osaa edes sanoin selittää että miksi, kait sen tajuaa vaan jos siitä tykkää. :D Ukkeli on vaan kerennyt näytellä niin pirun monissa leffoissa että mulla on melkoinen maraton edessä jos meinaan jossain vaiheessa tutustua niihin kaikkiin kunnolla. Esiintyi muuten myös muutama vuosi sitten pyörineessä "The Agency" -telkkarisarjassa (sori kun viljelen alkuperäisnimiä mutta en oikein välitä suomennoksista ja unohdan ne puoliks tarkoituksella). x)

Vielä pari suosikkia jotka on tunnettuja enemmänkin sarjarintamalla:


Anthony LaPaglia, kuva: imdb.com
Anthony LaPaglia. Näytellyt ainakin jossain lakisarjassa/sarjoissa mutta itse tykästyin heppuun jo joskus varhaisteininä nähtyäni telkusta elokuvan "Innocent Blood
".

Mark Valley, kuva: picapp.com
Mark Valley. Kunnostautunut ilmeisesti lähinnä lakisarjarintamalla tämäkin kaveri lähivuosina mutta itse noteerasin tyypin alunperin joskus 2000-luvun alkupuolella/puolivälissä sarjoissa "Pasadena" ja "Keen Eddie". Pasadena oli ihan ykkössuosikkisarjani sen yhden kesän ajan kun sitä tuli.

Jätin nyt osittain semmosen "nuorekkaamman" porukan pois mutta mainittakoon nyt vielä että esim. Johnny Depp kuuluu kyllä myös ehdottomasti merkittävimpiin suosikkeihini. Mut ei semmosia itsestäänselvyyksiä jaksa luetella.. ;)

Lisätietoa mainituista henkilöistä ja elokuvista löytyy kätsysti IMDB:stä.

8 kommenttia:

Milla kirjoitti...

Nuissa miehissä on karismaa, mitä mä en ainakaan löydä näistä nuoremmista näyttelijöistä

Desthea kirjoitti...

Milla: joo jotain semmosta niissä kyllä ehdottomasti on! ;)

Nimetön kirjoitti...

Bruce ja Kevin <3 Vaikea valita kumpi on karismaattisempi.
Ford on NIIIIIIIN yök tätänykyä mulle. Muutama sen leffa on tuolla meidänkin hyllyssä ja voi että mua ärsyttää sen naama ja ilmeet..... :D

Pakko tunnustaa että Mark ja Will on ihan outoja :D

Miun ehdoton suosikki on Edward Norton. Aah.. <3

Desthea kirjoitti...

Johanna: niinpä, ja juu Ford ei ole kyllä ihan yhtä kova sana ainakaan enää nykyään, mutta joistain niistä vanhoista rooleista tykkään kyllä tosi paljon, esim. just vanhat Indiana Jonesit.
Will Patton on NIIN ykkönen. ;) Moni varmasti tietää sen naamasta mutta ei nimeltä. Se on useimmiten sivuosissa joten ei ehkä jää ihmisille niin mieleen. Mun mielestä se on just omiaan niihin tiettyihin sivurooleihin, esittämään jotain semmosta vähän erikoista mutta sympaattista heppua.. ;)

Nimetön kirjoitti...

Damien Lewis jäi muuten mainitsematta. Syötävä. <3

Nimetön kirjoitti...

Sorry, DamiAn :)

Desthea kirjoitti...

Johanna: heh joo mulle on sit taas tuo ihan vieras.. ;D

Murkkis kirjoitti...

Kolme ensimmäistä miestä! Etenkin Bruce ja RDA ;) Ja Stargate ole ollenkaan last season.. Mutta Anderson on kyllä jo hiukkasen rupsahtanut.. Näin kauniisti sanottuna.