maanantai 25. tammikuuta 2010

.. I'll write down everything I have learned and edit it down to a single word ..

Vaarallinen alue
Netti on avannut ihmisille rajattomat mahdollisuudet tiedon levittämiseen ja verkostoitumiseen. Mutta kaikessa on varjopuolensa. Netti on kuitenkin vain tietynlainen illuusio. Vellova bittiavaruus jossa voi luoda vaikka mitä hienoa mutta kaiken voi myös tuhota muutamalla napin painalluksella. Netin välityksellä on myös helppo anonyymisti aiheuttaa monenlaista harmia joutumatta mihinkään vastuuseen.

Netti on myös suuresti hämärtänyt ihmisten yksityisyysajattelua. Mitä helpompi asioita on jakaa, sitä enemmän niitä jaetaan. Netissä kaikilla on mahdollisuus olla esillä.

Ja oikeastaan netti on myös kahle, koska ilman sitä ei ole enää mahdollista elää. Asioita ja yhteydenpitoa on käytännössä pakko hoitaa myös netin välityksellä. Ja kun on kerran kelkkaan lähtenyt, ei oikein voi perääntyä, ei edes vaikka huomaisi pelanneensa korttinsa ihan solmuun.

Mutta miten jatkan eteenpäin? Ajatukset pyörivät päässä ympyrää. Onko mitään järkeä lisätä nettikauppaan mitään uutta kun tiedän että tuolla on ihminen joka pystyy halutessaan tuhoamaan koko kaupan tosta noin vaan? Uskallanko lähettää kellekään sähköpostia? Näkeekö joku jokaisen sanan mitä netissä jossain kirjoitan? Uskallanko kirjautua minnekään, tilata mitään netistä enää koskaan? Tarkkaileeko joku jokaista liikettäni? Onko se joku koko ajan vain askeleen perässä, sormi näppäimellä, valmiina tuhoamaan kaiken mitä rakennan? Miten tässä näin kävi..?

Tavallaan haluaisin vaan paeta jonnekin, kadota, mutta tiedän että en voi. Eikä se hyödyttäisi mitään. Joudun elämään sen tosiasian kanssa että olen ollut hyväuskoinen ja vastuuntunnoton idiootti, minkä seurauksena joudun mahdollisesti loppu elämäni vilkuilemaan olkani yli. Ja niin paljon kun toivoisinkin sen riittävän rangaistuksekseni, minä en taida kuitenkaan olla se joka tuomiostani päättää.

Ja kyllä, kyseinen henkilö lukee myös tämän tekstin.
(Yks tän hetken lempparibiisejä)

3 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Tottakai luen. Niinkuin sanoin, valtti kortit on sulla, sinä päätät miten asiat etenee. //Nemo

Nimetön kirjoitti...

Viisasta pohdintaa! - jota meidän kaikkien tulisi tämän nykymenon keskellä harrastaa, eikä vain sinun, jonka selän takana joku vaanii.

"Nemo", Nemo - mitäs tämä tämmöinen vihanpito ja uhkailu, vaikka toinen on ihan sydän syrjällään!? Valttikortit? Toivonpa, että Destheakin näkee mainitsemasi valttikortit valttikortteina, usein kun valttikorttien omistaja tuntee itsensä voimakkaaksi ja rohkeaksi eikä pelokkaaksi ja heikoksi kuten vastapelurisi.

Kolme kertaa olen jo vastaillut - tarkoittanee siis, että jäin koukkuun, joten anonyymi pitäisi varmaan muuttaa alli-anonyymiksi, tai siis alli vaan : )

Desthea kirjoitti...

Anonyymi-Alli: niin, valttikortit ja valttikortit, miten sen nyt ottaa.. Aika kaksipiippuinen juttu.. Eikä oo kyllä kovin voittajafiilis ollu..
Anyway, kiitos kommentoinnista! :)