perjantai 19. maaliskuuta 2010

.. I travel uptown, town, I travel downtown ..

Passi ja hammasharja
Passi ja hammasharja.

Jep, olen aikeissa poistua maasta.. peräti ihan Tallinnaan saakka.. xD

Kyseessä elämäni ensimmäinen passi ja elämäni ensimmäinen reissu Viroon (ja siis ylipäätään minnekään muualle ku Ruotsiin). On siis kai jo korkea aikakin.. ;)

Oli muuten sikäli ihan mielenkiintosta toi passin hankinta tälleen "vanhoilla päivillä", kun ei ollut näyttää aiempaa passia (eli sitä ainoaa täysin virallista henkilötodistusta) henkilöllisyytensä vahvistamiseksi tilausvaiheessa. Niin senpä korvasi sitten pikku "tentti". Virkailijatäti kun näkee sieltä koneelta varmaankin about koko mun elämän niin esitti sen perusteella muutamia kiperiä kysymyksiä. Ekana pyysi kertomaan kaikki entiset osotteet. Ja mulla on niitä joku kahdeksan kappaletta niin siinäpä oli numeroissa muistelemista. xD Vanhempien ja veljen syntymäajat meni nappiin ja melkein ne isovanhempienkin, heh. Ja sitten kyseltiin vielä jotain äidin sisaruksista jne. Huhhuijaa.. x)


Passissa
Passikuvauskin on nykypäivänä näpsäkkä operaatio. Liikkeen ovesta sisään, takki pois, persus penkkiin, katse eteen, räps, ihan hyvä tuli, 2 minuuttia, kuvat kädessä ja tili 15 euroo köyhempi. Kuvasta tuli aika kamala mutta onneks se sentään passissa mustavalkosena näytti vähän paremmalta (mitä vähän toivoinkin, hehe).

Eipä muuta ku viikonloppuja, pitäis varmaan alkaa harkita nukkumaan menoa (pakkaamisesta puhumattakaan) että jaksaa sitte aamulla nousta ja lähteä matkaan johonkin ihan hiton epäinhimilliseen aikaan.. hrrh..

Loppuun vielä kuva-arvoitus.. ;)


Kuva-arvoitus

3 kommenttia:

Johanna kirjoitti...

Luannikast reissu! :)

Pakko veikata jotain auton renkaan jälki -printtiä, vaikkei kumminkaan ole :D

Nimetön kirjoitti...

Voi hemmetti. Tuo passin hakeminen siis. Mullakaan ei sellaista ole ikinä ennen ollut ja taidan olla sun kanssa saman ikäinen. Olen kuvitellut että ajokortti riittäisi henkilöllisyyden tarkistamiseen, onhan sekin poliisin myöntämä. Mulla myös noita entisiä osoitteita riittää, ne taidan kuitenkin suunnilleen muistaa. Vanhempien tai muun suvun syntymäajat sitten meneekin vaikeaksi. En mä niitä muista! Lähisuku on syntyny enimmäkseen "joskus syksyllä" mutta se ei taida ihan riittää. :D En ole niin läheisissä väleissä sukuun että voisin soittaa ja kysellä ne. Jäänköhän mä siis ilman passia tuon takia? :o En mä onneksi just nyt sitä passia tarvi, mutta joskus kuitenkin..

Desthea kirjoitti...

Johanna: juu on se semmosta autonrengasprinttiä, ihan oikealla autonrenkaalla tehtyä.. ;D

Anonyymi: joo ei riittänyt näemmä ajokortti.. =P Etköhän sä sen passin kuitenkin saisi, tuokin on jo tosi hyvin jos muistat kaikki moninaiset entiset osotteet. :) Eihän nyt varmasti läheskään kaikki todellakaan muista vanhempiensa tai muiden sukulaistensa syntymäaikoja. x) Mutta jos edes nuo vanhempien (ja mahd. sisarusten) tiedot muistat tai saat urkittua/opeteltua etukäteen niin eiköhän sekin jo riitä.. ;) ja jos isovanhempia ei vaikka enää ole hengissä niin niiden tietoja tuskin kysellään. Mäkin sanoin vaan hengissä olevien tiedot ja tuntui riittävän. Äidin sisaruksista kysyttiin vaan nimet ja ikäjärjestys.