keskiviikko 25. elokuuta 2010

.. driving fast but let's go slow, what I don't wanna do is crash, no ..

Italia-höpinää osa 6: loppujorinat.. ;-D

Matkasta moottoritiellä (Gardaland-reissulla) piti vielä hiukan tarinoida. Kaveri kutsui kyseistä moottoritietä "teurastamoksi", enkä yhtään ihmettele italialaisen ajokulttuurin huomioon ottaen. Italian liikenteessä tuntui olevan kaikki temput sallittuja! Pikkuteilläkin ohiteltiin ihan miten sattuu ja edessä hitaammin ajaville tuntui olevan ihan ok tööttäillä ja vilkutella pitkiä. Kärsimätöntä porukkaa.. ;-) siis oikeesti aivan levotonta se liikenne siellä, huh. xD

kolaripaikka
Holtittomasta liikennekulttuurista huolimatta näimme koko monituntisen motariajelumme aikana vain yhden lievän kolarin, paluumatkalla. Tai ei me sitä varsinaista kolaria nähty mutta siis se onnettomuuspaikka, kun siinä hetken aikaa jonossa jumiteltiin. Italian poliisilla oli hassu tapa rajata onnettomuusalue tollasilla pikku "tulilla".

Maksuportit
Mielenkiintoista oli sekin, että Italian moottoritiet olivat maksullisia. Motarille mennessä ajettiin tullimaisesta portista, josta sai mukaansa lipukkeen, jonka perusteella sitten tieltä poistuessa maksettiin tietty summa taas vastaavanlaisella portilla. Meidän motariajelut taisi maksaa jotain kymmenisen euroa per suunta.

Rötiskörakennus
Tossa nyt yks esimerkki sellasista rötiskörakennuksista joita näkyi siellä täällä tien varsilla.

Autogrill
Suomen ABC:tä tms. vastaava lafka Italiassa tuntui olevan Autogrill. ;-D ja ne oli yleensä tollasia tien yli kulkevia siltamaisia rakennelmia.

Autogrill
Sisäpuolella Autogrillin kahvio-myymälässä oli mm. tuon näköistä tarjontaa.. ;-)

Ja siirrytäänpä sitten lopuksi vielä lähtöpäivän aamuun..

Kavennettu ajoväylä
Mielenkiintoinen kanavan ylittävä siltaviritys. Kuulemma joskus ennen rekka-autot aina tukkivat tuon kyseisen väylän/tien. Joten siitä tehtiin tuollainen että ainoastaan henkilöautolla mahtuu menemään, yksi kerrallaan. Ja täytyy sanoa että sen verran ahdas aukko, että ei muuten kovin isolla henkilöautollakaan välttämättä tosta mennä. Mikä ei tuolla haitanne kun italialaiset tuntui suosivan pikkuautoja.. x)

Malpensa
Ja sitten taas Malpensan lentokentällä. Aamupäivällä hyvissä ajoin. Kuulemassa että lennon lähtöä on lykätty neljä tuntia. =P Siitä tuli sitten semmonen mukava kuuden tunnin hengailu lentokentällä, uah. Lopulta oltiin kotona tasan keskiyöllä Suomen aikaa.

Paluulennolta vielä muutama kuva:

Ukkospilviä
Pilvimassaa
Lennon alussa kuulimme että lentoreitillä on voimakasta ukkosmyrskyä, jonka vuoksi kone tulee lentämään hitusen normaalia korkeammalla, mutta saattaa silti hieman pomppia. No ukkospilvet olivatkin varsin komeat (kts. eka kuva) mutta turbulenssit jäi loppujen lopuks aika vähäisiksi, odotin jotain paljon pelottavampaa. xD Sen jälkeen pilvet olivatkin jännää lumen/jäätikön näköistä tasaisen tiivistä massaa.

Paluulennolla
No, nyt näistä reissujorinoista viimein päästiin, voidaan huokaista helpotuksesta! ;-D

2 kommenttia:

Katarimaria kirjoitti...

Hei! Olen perustamassa turkulaisille infoblogia (vrt. tamperelaisten Bubbling under Tampere) joka helpottaisi blogimiittien järjestämistä ja kaikenlaisista tapahtumista tiedottamista. Olisiko sulla kiinnostusta ryhtyä yhdeksi admineista? Yritän koota mahdollisimman suurta päivittäjäjoukkoa, jotta tuollainen blogi ylipäätään voisi toimia aktiivisesti.

Desthea kirjoitti...

Katarimaria: kiitos kysymästä, kyllä vois todellakin olla kiinnostusta! :-D