lauantai 21. elokuuta 2010

.. fairytales of yesterday will grow but never die, I can fly ..

Italia-höpinää osa 5: Gardaland

Gardaland
Viimeisenä kohteena Italiassa suuntasimme koko porukalla Gardaland-huvipuistoon. Joka sijaitsee siis siellä jossain, öö, Gardan laaksossa..? Gardajärven rannalla..? x)

Gardaland
Gardaland oli hieman uudenlainen huvipuistokokemus. Siinä missä suomalaisessa huvipuistossa on tungettu pienelle alueelle mahdollisimman paljon laitteita ja muuta sälää, tuolla oli isolla alueella suhteellisen vähän laitteita, ja välialueet oli koristeltu näyttävillä kukkaistutuksilla ja suihkulähteillä. Kaikenlainen laitteiden ja muiden kohteiden aihepiiriin liittyvä rekvisiitta oli rakenneltu oikeen viimesen päälle ja tilaa säästämättä. Esim. sellanen koskiseikkailu-tyyppinen Atlantis-hommeli oli kaikkine näköalapaikkoineen ja rekvisiittarakennelmineen varmaan viidesosa sen koko puiston pinta-alasta. o_O

Linnantorni
Liikkuvasilmäinen puu
Lasten alue oli varsinainen satumaailma johon oli myös panostettu visuaalisesti todella paljon. Kokonaisuudessaankin taatusti lapsille huippujännä paikka tuo Gardaland. Kuulimme myöhemmin että matkaoppaat eivät suosittele paikkaa "perheettömille" matkailijoille juuri sen lapsipainotteisuuden takia. Mutta kyllä sieltä mun mielestä löytyi suht hyvin jokaiselle jotakin. Tosin sellasia todella "hurjia" laitteita oli ihan vaan muutama, että jos niitä kaipaa enemmän niin sitten voi tulla tylsää. (Mä en kaipaa.. ;-D)

Jättitaikapuu
Tuo lasten alueen vetonaula, jättimäinen taikapuu (joku Liisa ihmemaassa -juttu..?) oli luonnossa paljon isomman ja hienomman näköinen kuin kuvassa. Sisällä oli mm. yksi huvipuistolaite. ;-)

Blue Tornado
Ja tässä Blue Tornado. No thanks. ;-) onneks mua ei pituuden vuoksi edes päästettäis tällaisiin ni ei tarvii edes harkita.. x)

Uutta rakenteilla
Jotain Jurassic Park -henkistä uutta rakenteilla vuodeksi 2011..

Ufo
"Ufolla" pääsi yläilmoihin katselemaan maisemia. Kätevää, ei tarvinnut kiivetä minnekään. ;-D tää oli ehdottomasti hienoin kokemus tuolla, en ollu uskoa silmiäni kun näin sen maiseman. Mielettömän kokoinen järvi (näytti enemmänkin meren lahdelta) jonka taustalla siinsi utuisia pikku "vuoria". Aivan tajuttoman kaunista!

Gardajärvi 1
Ja kuvat ei taaskaan tee oikeutta, oli NIIIN paljon hienomman näköistä livenä. :-)

Gardajärvi 2
Helteessä
Meikä jossain Atlantis-rekvisiitan liepeillä. En ole taatusti ikinä hikoillut niin paljon kuin tuona päivänä. Lämmintä oli joku 37 astetta, koko reissun kuumin päivä. Hiki valui noroina vaatteiden alla koko ajan, teki lähinnä mieli vaan vetelehtiä jossain varjossa. x) Paikallisilla tuntui olevan tapa, että jos on liian kuuma ni eiku vaan pää suihkulähteeseen ja taas meno jatkuu. Voin kuvitella miten suomalainen ois ihan että "enhän mä noin voi tehä, mun meikit/kampaus levii" tms.. xD

Kuumuus vei mehut aika nopeasti ja pari tuntia tuli vietettyä ihan vaan varjossa penkillä istuskellen, kun ei yksinkertaisesti jaksanut tehdä yhtään mitään enää. Jotain taikurishowtakin käytiin kattomassa lähinnä vaan sen takia että pääsi johonkin sisätilaan nauttimaan ilmastoinnista. x) hengaillessa satuin törmäämään myös yhteen suomalaiseen puolituttuun.. what are the odds?! ;-)

Tienvarsivuoristoja
Matkalla istuttiin autossa moottoritiellä jotain reilu pari tuntia, mutta mä en pahemmin edes huomannut ajankulua kun ihmettelin vaan maisemia, etenkin kauempana piirtyviä vuoristoja. Kaverin mies totesi johonkin mun ihasteluun että "Oh that's not a mountain, it's a hill", johon mä että "To ME it's a mountain!".. xD

Pienet vuoret

3 kommenttia:

http://marjonsivuilut.blogspot.fi/ kirjoitti...

Tampereella Särkänniemessäkin on tuollainen puu :)

Desthea kirjoitti...

marjonsivuilut: heh, aijaa, kyllä huomaa etten oo käynyt Särkänniemessä "muutamaan" vuoteen..! :-D

Johanna kirjoitti...

Vähänkö mahtavan näköinen paikka. Tulee hiukan mielikuva jostain Disneylandista.. *kade*
Oon elossa, vaikka tää loppuviikko on ollu enimmäkseen perseestä.. Alkuviikolla ehkä parempi meininki?