keskiviikko 22. syyskuuta 2010

.. reached our natural conclusion, outlived the illusion ..

Olen musiikin suhteen melko kaikkiruokainen ihminen ja pidän sitä tietynlaisena rikkautena että pystyy saamaan jotain fiilistä irti hyvin erilaisistakin musiikkityyleistä. Musiikin suhteen mukautumiskyvyttömät ihmiset ovat toisinaan varsin ärsyttäviä, esim. auton kyydissä olevat jotka vaativat vaihtamaan biisiä tai räpläävät radiota päämäärättömästi kanavalta toiselle.

Yksi mielipiteitä vahvasti jakava musiikkityyli tuntuu olevan konemusa. Moni on varmaan kuullut ne perinteiset argumentit "ne kuulostaa kaikki samalta", "ei oo mitään oikeeta musiikkia" ja "sitä on niin helppo tehdäkin vaan napin painalluksella". Mä haluaisin nyt oikeestaan hiukan takertua näihin kyseisiin väittämiin. ;-)

Ensinnäkin on ihan suht normaalia, että sellaisen musiikkigenren, joka ei omiin suosikkeihin kuulu, biisit kuulostavat "kaikki samalta". Kyllä munkin mielestä jotkin örinähevibiisit kuulostaa kaikki melko "samalta" vaikka eihän ne samanlaisia tietenkään todellisuudessa ole. ;-D ja toiseksi, tietyt toistuvat elementit ovat usein ominaisia tietylle musiikkityylille. Jonkun asianhan niitä biisejä pitää yhdistää että niiden voidaan sanoa kuuluvan tiettyyn tyylilokeroon. Daa.

Sitten ois tää aina yhtä mielenkiintoinen kiista siitä, mikä on MUSIIKKIA ja mikä ei. ;-) Musiikki ei mukamas ole musiikkia jos sitä ei ole tehty oikeilla SOITTIMILLA. Mutta miten se oikeastaan määritellään mikä on soitin..? Ja miksei musiikin tekemiseen muka voisi hyödyntää kaikkia mahdollisia vekottimia jotka vaan siihen soveltuvat? Nykypäivän musiikista tuskin muutenkaan löytyy enää paljoa sellaista missä ei olisi tietokoneilla osaa tai arpaa. Anna Erikssonkin teki vastikään DUETON Sealin kanssa, mutta tapasivatko tyypit edes toisiaan koko prosessin aikana? EIVÄT. xD Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että kaikki musiikki on musiikkia. Ja on vaan hyvä että sitä löytyy moneen makuun ja erilaisilla vempaimilla tehtynä.

Ja mitä sitten tulee siihen konemusan tekemisen helppouteen... ;-D niin juu, voihan sitä olla niin nörtti että kaikkien tietokoneohjelmien käyttö noin niinku teknisessä mielessä onnistuu leikiten, mutta kun musiikin tekemiseen tarvittaisiin sen lisäksi vielä sävelkorvaakin. Exäni oli hyvä esimerkki; musanteko-ohjelman parissa se kyllä tykkäsi touhuta lähes aamusta iltaan mutta meikä sieltä sai olla korjailemassa nuotteja oikealle tasolle kun ei ne herran omalla tuntumalla aina oikein osuneet kohdalleen. Eikä ne ohjelmat ylipäätäänkään kyllä mitään yksinkertaisia ole käyttää, sen vaan sanon. Joten ei se musanteko sentään ihan napinpainalluksella onnistu.. ;-)

Konemusiikki on aliarvostettua ja tietokoneet ovat joka tapauksessa kiistämätön osa kaikkea nykypäivän musiikkia. I rest my case. x) (mitenkään "wanhaa kunnon" musiikkia väheksymättä!)

Tässä vielä (mitenkään sen kummemmin aiheeseen liittymättä) pieni maistiainen siitä, mitä on pyörinyt cd-soittimessani tänään.. ah mitä kasarisoundia.. ;-D

5 kommenttia:

Marianna kirjoitti...

Asiantuntija puhuu ;) Ootko muuten tulossa Kaapelitehtaalle joulukuussa? Pendulum ai että..... ;)

Romulus kirjoitti...

Aamen :)

Desthea kirjoitti...

Feline: ni siis mikä tää Pendulum on ku joku muukin siitä vastikään mulle selitti, multa on valitettavasti (?) menny vähän ohi tällainen..?! xD

Romulus: ;-D

Marianna kirjoitti...

Köh miten on mahollista?? :D Pendulumia renkutetaan baareissakin... youtubeta vaikka tarantula (vanhempaa) ja watercolours (tän hetken radioralli). Pendulum on kuulemma livenä ihan sanoinkuvaamattoman hieno.

Desthea kirjoitti...

Feline: oon tainnu käydä liian vähän baarissa ja mahdollisesti kuunnellu vääriä radiotaajuuksia.. ;-D
Toi Tarantula ei kuulostanu yhtään tutulta, mut Watercolourin olen kyllä jossain ohimennen kuullu ennenkin. Ollaanpahan nyt sit taas hiukan viisaampia musarintamalla.. ;-D