tiistai 8. helmikuuta 2011

.. sing with me, sing for the year, sing for the laughter, sing for the tears ..

Jaaha korkea aika jo bloginkin heräillä tähän helmikuuhun.. ;-)

Viikonloppuna pakkasimme Helin kanssa kapsäkit autoon ja suuntasimme juhlistamaan yhteisen lukioaikaisen kaverimme Elinan synttäreitä Helsingin Kallioon. (xD)

afrikkalaisia esineitä
Tämän kuvan tarkoitus ei ole esitellä ihanaa kaksoisleukaani, vaan ennemminkin noita Elinan Afrikasta tuomia sisustusesineitä. ;-) Värikäs pikku laatikosto on tehty paperimassasta!

Pälistyämme alkuillan Ellun kämpällä, siirryimme sapuskan toivossa ulkoilmaan. Läheinen, Flemarilla sijaitseva ravintola Cella oli tupaten täynnä porukkaa, mutta onnistuimme kuitenkin valtaamaan pikkuruisen pöydän johon kolmen hengen ruokalautaset just ja just mahtuivat.

Cellassa
ruoka-annokset
Mulla kanaleipää, Ellulla lohikeittoa ja Helillä "Stadin silakat", eli paistettuja silakoita aseteltuna hauskasti "kodaksi" muusikeon ympärille. Ruoka oli hyvää ja Oiva Skumppa namia. :-)

Stadin silakat
Hyvän tovin siellä istuttuamme suunnistimme taas inhottavan jää-loskaisille kaduille tarpomaan ja jonkin kaverin saaman vinkin perusteella päädyimme parin korttelin päähän Populus-nimiseen karaokebaariin.

Yökerhoelämään tottuneelle turkulaiselle pikkuruiset "kortteliravintolat" ovat aina outoja paikkoja. Astuessamme sisään karaokebaariin ajattelin ensin "jaaha täs on tällanen pieni alaosasto ensin ja portaat menee ylös, siellä on varmaan joku iso tila tms.". Tällaisia toiveita herätti myös se kaverin saama vinkki, joka oli antanut ymmärtää että jonkinlainen tanssimahdollisuuskin olis olemassa. Mikä pettymys olikaan huomata, että "alaosasto" olikin se the päätila eikä ylhäällä ollut muuta kuin puolet pienempi ankea tila jossa muutama pöytä ja tupakkakoppi. "Tanssimahdollisuus" tais tarkottaa käytännössä lähinnä sitä, että voit tunkea itsesi johonkin pöytien väliseen puolen neliön kokoseen tilaan hytkymään jos sattuu tarpeeks huvittamaan. Kaikesta huolimatta ikähaarukka tuntui mestassa olevan sellanen 18-50, mitä ihmettä ne kaikki oikein tekee tuollaseen paikkaan ahtautuneena?? o_O

Populuksessa
No, kun kerrankin en ollut kuskina (harvinaista), keskityin juomiseen ja karaokevihkojen päämäärättömään selailuun. Drinksut maistui ihanalta, sitä kun on ihan liian tottunut niihin sedula-jäävesi-drinkkeihin. x) Kehitimmekin lopulta illalle iskulauseen "Kalliossa viinakin maistuu paremmalta".

karaokevihko
Jossain mielenhäiriössä yritin käydä laulamassa vähän Anna Abreuta mutta aika persiilleenhän se siinä olotilassa ja ympäristössä meni. Plus että sillä saa myös aina mukavasti laukaistua sen hörhömagnetismin. Joku vuonna 1968 syntynyt äijä - jonka sukunimi oli Äpätti - esitteli meille (jostain syystä) henkkareitaan ja jouduttiin lopulta pyytämään portsaria poistamaan kyseinen omituinen ukkeli meidän seurasta häiritsemästä.

Valomerkkikin tuli tietty aivan liian aikaisin. Äh, tuollaset kapakat ei kyllä ole oikein mun juttu.. ;-)

Kalliossa
Seuraavana päivänä meillä oli erityinen ennalta suuniteltu ohjelmanumero. Huristelimme nimittäin oikein Itikseen saakka päästäksemme syömään etiopialaiseen ravintolaan. x) Kaveri oli juuri vastikään muutaman kuukauden Etiopiassa ja halusi esitellä meille vähän maan ruokakulttuuria.

etiopialaista ruokaa
Ja siinäpä sitä on, hyvin perinteistä etiopialaista sapuskaa. Ideana on siis että noista "letuista" (injera) revitään paloja, joilla sitten otetaan tarjottimelta erilaisia sooseja. Injeraa oli tuollasta vaaleaa sekä tummaa pahvinharmaata, jota näkyy tuossa ihan vasemmassa reunassa (tummaa tehdään muistaakseni jostain ihme viljasta jota kasvaa ainoastaan Etiopiassa). Sooseissa oli lihaa, kasviksia, linssiä ja sen sellasta. En ole erityisen nirso tapaus, mutta tähän kokemukseen joudun kyllä antamaan seuraavanlaisen tuomion: ruoka ei näyttänyt kovinkaan houkuttavalta, eikä valitettavasti siltä myöskään maistunut. Ei ollut kyllä yhtään mun juttu. Injera oli kaamean hapanimelää ja soosit oli joko melko mitäänsanomattomia tai sitten niissä on jotain sitkeetä lihaa tms. Hyi yök, en tykännyt, mutta tulipa nyt sitten tuollanenkin uusi asia testattua... ;-)

4 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Olen myös itse törmännyt tuohon henkkareiden esittelyyn..varsin outoa :D

blandad. kirjoitti...

... ja mä olen pyytänyt niitä henkkareita nähtäväksi, muutamankin kerran :D

Kalliossa asuvana en juurikaan käy täällä baareissa. Pienissä kuppiloissa istuminen alkaa usein väskään ja tanssia olis kiva, mut tuntuu jotenkin teennäiseltä jossain pöytien välissä. Sitä paitsi suurin osa menee kahdelta kiinni ja silloinhan on vielä normibaareissa 1,5h peliaikaa jäljellä :D Onneksi on kuppiloitten ja seduloitten rinnalla muitakin vaihtoehtoja...

Johanna kirjoitti...

Hmm. Ruoka on kuin käärinliinoja ja pienten koirien ripulijätöksiä.... Ei millään pahalla etiopialaisia kohtaan.
Muuten kivan kuuloinen reissu :)

Desthea kirjoitti...

Anonyymi: :-D

Heidi: arvelinkin että kommentoit varmaan tähän.. ;-D tanssiminen on _nimenomaan_ teennäistä siel pöytien välissä (tai pöydällä...), samoja ajatuksia kuppiloista mullakin.. ;-)

Johanna: no äläpä muuta sano.. ajattelin kans jo heti ruuat nähtyäni että hieman "jätöksiltä" näyttää.. Heh.. xD