tiistai 12. huhtikuuta 2011

.. I'm just beginning, the pen's in my hand, ending unplanned ..

treenikseltä
Nyt iskee kielipoliisi. Nimittäin kaksi sanaa:

ENÄÄ ja VIELÄ.

Ne kirjotetaan ihan just noin mikäli se jollekin on epäselvää. Ja aika monelle tuntuu nykyisin olevan.

treenikseltä
Mulla on myös omat teoriat että mistä noiden sanojen väärinkirjoitus johtuu. Ensinnäkin on monia sanoja, joissa on se n perässä (mitään, ketään yms.) ja jotka usein lyhennetään - sekä puheessa että tekstissä - jättämällä n lopusta pois. Kun sitten jossain yhteydessä ryhdytäänkin kirjoittamaan mahdollisimman virallista kieltä, tungetaan sanoihin varmuuden vuoksi ylimääräisiä kirjaimia ja tällöin muodostuu nykyisin niin usein nähty kaamea muoto enään.
Muodon viellä uskon sitten taas aiheutuvan siitä, kun taas kerran halutaan heittäytyä "virallisiksi" ja käyttää puhekielen viel-muodon sijasta täyspitkää muotoa, ja "pidennetään" sana sitten samalla logiikalla kuin puhekielen sanat siel, tääl, tuol jne., joissa siis on se kaks ällää keskellä, toisin kuin siinä vielä-sanassa... Tälle ilmiölle saattaa olla sukua myös (ärsyttävä) muoto erillainen. =P

treenikseltä
treenikseltä
Mukana höysteenä poikaystävän treenikseltä ottamiani random-kuvia. Mutta se "kieliopista" tällä erää, mennään muihin asioihin.. ;-)

Viikonlopun univeloista toipuminen on ollut hieman hidasta mutta kokemus oli kyllä loppujen lopuksi varsin antoisa. Olin siis puvustusassarina musiikkivideoprojektissa, jonka kuvaukset suoritettiin pääosin yöaikaan. Kaikki tiimin tyypit olivat hirveän mukavia ja esiintyjätkin jaksoivat heittää hauskaa läppää koko viikonlopun kaikesta valvomisesta, venailusta ja ulkona palelemisesta huolimatta. Nyt vaan sitten odotellaan "ensi-iltaa". ;-)

Rekvisiittavaihtoehdoiksi muuten kaiveltiin yhtä sun toista myös omasta kaapista, ja kerrankin vyöhulluudestanikin oli hyötyä. Videon yhdelle hahmolle kaivattiin jotain vyötärökorsetin tapaista juttua ja meikäläisen kokoelmasta sitten valittiin käyttöön yksi sopiva. ;-)

vöitä
Rentoutumisesta ei nyt kuitenkaan ole tietoakaan koska mulla on tällä viikolla jokaiselle päivälle jokin deadline, osalle päivistä jopa useampikin... Olen mukana Turku Design Festival -tapahtumassa toukokuun toisella viikolla, tarkemmin ottaen nuorten suunnittelijoiden muotinäytöksessä joka pidetään lauantaina 14.5. Turun kävelykadulla, YAY! Juuri tuon näkyvämmälle paikalle ei Turussa voi enää päästä. :o) Tietoa häppeningistä löytyy monestakin eri paikasta, mm. täältä ja täältä. Kerron itsekin aiheesta vielä lisää sitten myöhemmin. :o)

Reilu viikko sitten olimme yksissä tupareissa ja kyseisen kämpän sijainti oli tällainen:

Aurajokinäkymää
Siellä sitä näkyy Turun linnaa ja ruotsinlaivan piippua ja aika mukava osuus Aurajokea pitkin pituuttaan. Voi jumankauta että olen kateellinen aaaaaargh! :-D

lilaa topissa ja vyössä
Esitellään nyt vielä parit second hand -ostokset. Se kaipaamani "punertavamman lila" toppi löytyi sitten Peltsiltä ja erittäin hyvin mätsäävä joustovyö on peräisin UFFilta.

7 kommenttia:

Kaisa kirjoitti...

Ihana kielipoliisi!! *taputtaa* Mua sitten osaa ärsyttää nuo "enään"- ja "viellä"-versiot (aivan kuten alkaa tekemään, koittaa jne...). :)

Marianna kirjoitti...

Entä miten ois ERINLAINEN ;D Meikä repi pelihousunsa kerran ku kaverin statuspäivitys oli kutakuinkin tällanen "Puuron keitto puuhissa" ja eka kommentti oli "Onneksi paketista löytyy puuron keitto ohje"..... AAAARGH!!!

Peeäs en tykkää vyötärövöistä mut noi kaikki on pure love <3

Johanna kirjoitti...

Ja jotkut vielä puhuu ENÄÄN. Voi argh! Toi erinlainen on kanssa ärsyttävä, tosin luulen että se on osalla tarkoituksellisesti kirjoitettu noin...?

Hienoja kuvia!

Ja mulle kans tommonen toppi ja vyö :D

Desthea kirjoitti...

Kaisa: yks ärsyttävä muoto on muuten se ku porukka kirjottaa että "ei OLTU tehty".. =P

Feline: joo hei en muistanutkaan tota vaihtoehtoa.. xD jep ja yhdyssanat on ihan oma lukunsa.. ;-)

Johanna: joo joitain juttuja kyl kirjotetaan tarkotuksellakin, se on totta, itekin tunnustan joitain sellasii.. ;-)

Nimetön kirjoitti...

... apua, apua, toivottavasti en ole tänne kirjoitellut montaa enääNtä, niin taidan tehdä, jopa sanoa! Otan opikseni.
Ooooh, mitä kokemuksia ja mahdollisuuksia sinulla, sekä puvustaminen että oman malliston esittely, ihan huikeita juttuja molemmat!
Noista edellisen postauksen inspiraatiokuvista McQueenin musta/harmaa asu sopis tosi kivasti lyhyellekin ihmiselle.
- alli

imlacking kirjoitti...

Tohon viellä juttuun en ole hirveästi törmännyt, mutta enään tulee törmättyä aika useastikin. Toki joissakin tilanteissa viellä voi olla myös kirjoitusvirhe, jos tullut vahingossa 2 ällää, mutta kyllä joku käyttää varmaan tota sanaa muutenkin vaikka se ei oliskaan oikein.

Desthea kirjoitti...

Alli: heh, en nyt ainakaan muista nähneeni sinulla täällä enääN-muotoa.. ;-) kaikenmaailman keskustelufoorumeilla siihen kyllä usein törmää, etenkin otsikoissa..

I'm Lacking: tota vielLää näkee kans aika paljon jossain nettikeskusteluissa yms.. ja poikaystävä käyttää sitä textareissa, argh.. ;-D Mut joo tokihan tuollaiset voi joskus olla näppäilyvirheitäkin. :-)