keskiviikko 22. kesäkuuta 2011

.. can you meet me halfway, right at the borderline ..

Ruotsissa asuva serkkuni meni viime viikonloppuna naimisiin ruotsalaisen miehen kanssa, ja ikäänkuin "kompromissina" häät järjestettiin Ahvenanmaalla. ;-) Tämä oli oiva tilaisuus meikäläiselle laskea viimein koipeni Maarianhaminassa myös laivan ulkopuolelle. Tai no tässä tapauksessa jalkojen sijasta kosketuksen ottivat ekana auton renkaat. x)

Bomarsund 1
Häitä edeltävä päivänä kiertelimme hieman autolla saarimaakuntaa ja kävimme katsomassa Bomarsundin linnoitusraunioita.

Bomarsund 2
Ison tien varressa oli pystyssä vain tällaisia kuusikulmiomaisista kivistä kasattuja muurinkappaleita. Pientä hiekkatietä pääsi ajamaan korkean mäen päälle, josta löytyi hieman erityyppinen tornilinnoituksen raunio.

Bomarsund 3
Bomarsund 4
Bomarsund 5
Bomarsund 6
Hienointa paikalla oli tuo huikea näköala merelle. Sääli että sää oli kovin harmaa ja sateinen.

Kastelholman linna
Paluumatkalla kohti Maarianhaminaa poikkesimme vielä Kastelholman linnalla mutta yltyneen sateen ja kurnivien vatsojen vuoksi jätimme tarkemmat tutkimusretket väliin. Linna taitaa olla hieman vinoon rakennettu (mikä ei keskiaikaisen rakennuksen kohdalla olis kovinkaan yllättävää, heh) sillä mielestäni kuva on kyllä suht suorassa.. x)

Seuraavaksi muutama otos hääjuhlapaikalta. Kirkosta en siinä kaikessa hässäkässä tullut ottaneeksi yhtään kuvaa..

hääauto
hääpaikka
hevosia
asu häissä
Itse olin tylsästi liikenteessä samoissa vermeissä kuin pari vuotta sitten jolloin viimeksi olin häissä. Viime kerralla en kyllä muista erityisesti huomioineeni, millainen röhnän kerääjä tuo maata laahaava silkkihelma on! Jo pelkän sadan metrin katukävelyn (hotellilta kirkolle) jälkeen helman reuna näytti siltä kuin olisin tullut jonkin metsän tai heinäpellon poikki.. Myöhemmin helmasta piti häätää myös mm. muurahaisia ja mittarimato!

Tuo juhlapaikan pihalla alkumaljojen aikaan hengailtu osuus olikin varmaan melkeen ainoa sateeton hetki koko viikonloppuna. No, hyvä niinkin. Itse olin tajunnut varustautua jopa takilla ja hyttyskarkotteella, toisin kuin muut, hähä.. ;-)

Loppuun vielä pari kuvaa Maarianhaminasta:

Maarianhaminasta
Maarianhaminasta
suihkulähde
Tuon suihkulähteen kuvasin häiden jälkeen kello 4 aamuyöllä kun olin kömpimässä yökerhojatkoilta omalle hotellilleni... Hauskaa siis oli. ;-)

4 kommenttia:

Johanna kirjoitti...

Hienoja kuvia sieltä Bomarsundista!

Kristina kirjoitti...

Kivannäköisiä kuvia :)

imlacking kirjoitti...

kivoja kuvia :)

Desthea kirjoitti...

Kiitti Johanna, 2407 & I'm Lacking! :o)