torstai 5. huhtikuuta 2012

.. I've got this feeling, somebody dance with me ..

Olen ollut ysärifani oikeastaan ihan siitä saakka kun kyseistä aikaa elin. 90-luvun kulttuuri on jotenkin niin omaa luokkaansa ettei siitä voi olla pitämättä. Musiikki, vaatteet, videopelit jne. Kaikki se uskomattoman muovinen, värikäs ja kontrastikylläinen sälä mitä siihen liittyy. :-)

Tässä lähivuosina kyseistä fanitusta oli alkanut jo ehkä hieman häpeilemäänkin ja muistan pohtineeni mahdanko olla ainoa tällainen hullu. Teki mieli kirjottaa jonnekin netin keskustelupalstalle että hei missä te muut ysärifanit oikein piileksitte. Kaveripiiristä ei ainakaan pahemmin samanhenkisiä tuntunut löytyvän. Sittemmin olen huomannut, että ysäri on vähän sellainen asia josta moni kyllä pitää mutta siitä ei vaan puhuta. ;-)

Laiskana radion kuuntelijana ja armottomana perässähiihtelijänä löysin YleX:n Parasta ennen! -ohjelman vasta muutamia kuukausia sitten, ja silloinkin sosiaalisen median kautta. Eikä itse asiassa vielä nytkään se itse ohjelma ole niinkään pääasia, vaan kaikki ne hullut samanhenkiset ihmiset, joihin sen kautta on saanut kontaktin. Facebook-ryhmään linkitellään milloin biisejä, milloin huvittavia kuvia ensimmäisistä kännyköistä jne. On ollut lohdullista huomata etten olekaan ainoa, joka tuollaista teiniaikojen nostalgiaroinaa säilöö. ;-)

Alkuvuodesta alettiin mainostaa Tallinkin Parasta ennen! -risteilyä ja vaikka halusin toki mukaan, ajattelin että osallistumiseni on melko epätodennäköistä koska en saa kuitenkaan ketään lähtemään seuraksi ja hytti saattaisi olla yksin otettuja kallis. Facebookissa alkoi jo näkyä viestejä, että halvimmat hytit on loppuunvarattu, kun bongasin faniryhmän seinältä yhden tytön ilmoituksen siitä, että hän kaipasi hyttiinsä täytettä feidanneiden kavereidensa tilalle. Siinä oli se kaivattu tsäänssi, joten äkkiä laittamaan viestiä että minäminäminä! Yllättäen yksi kaverinikin innostui lähtemään (ja lopulta olisi halukkaita ollut enemmänkin, kas kummaa..) ja neljänneksi löydettiin vielä yksi niinikään sopivaa kimpparatkaisua etsinyt neitonen ysäriryhmämme kautta. Matkaan lähdettiin siis siten, että olimme lähes kaikki toisillemme ennalta tuntemattomia. :D

Teemavaatetuksesta vouhotettiin netissä jo viikkoja ennen tapahtumaa ja itsekin kävin innolla kaivelemassa kätköistäni erinäisiä asuvaihtoehtoja. Yks oli mulla ainakin ehdoton: kerrankin kun "saa" hyvällä omatunnolla pukeutua napapaitaan ni sehän on toki tehtävä! :D Pikkureppua yritin myös metsästää mutta lähes kaikki tutut tarjosivat mulle ihan vääränlaisia, höh. Eikö ihmiset tiedä millanen on ysäripikkureppu?? x)

Mutta mutta.. johan tässä on höpisty niin ehkä siirrytään välillä kuviin. Eli Baltic Princessille. :-)

matka-asu
Siinä "matka-asu"..

ysäriasu
.. ja siinä ilta-asu. Ysärihenkinen meshverkkopaita peittää riittävästi mutta ei liikaa. :D

hytissä
Hyttiseurueemme oli livenä tosi jees, huomattiin heti että nyt ollaan tosi hyvällä porukalla liikenteessä. :) Hyttikaveri oli ladannut puhelimeensa ysärimusaa, meikäläinen puolestaan oli raahannut mukanaan minikaiuttimen. Eli eikun bileet pystyyn. Musiikki ja avoimet ovet houkuttivat paikalle myös muutamia randomeja vierailijoita kuten kuvasta näkyy..

YleX-kamaa
Ja ai niin! Olihan meidät valittu myös YleX Iltapäivän "hyttibileratsiaan", johon hyttikaverimme oli meidät ilmottanut. Iltapäivän tyypit saapuivat sovitusti paikalle megafonin kera mekastamaan, levittivät serpentiiniä ja järjestivät meille pienen simppelin "juomapelin". Olin jo vähän ehtinyt toivoa palkkioksi festarilippuja mutta saimmekin vain YleX-huulirasvaa ja -pullonavaajat. :D Plus niitä samperin "talvirenkaita" joita siellä jaettiin vähän väliä ja joita on nyt kaikilla taatusti ihan riesaksi asti.. xD

Loppujen lopuks kaikesta etukäteisvouhotuksesta huolimatta hirmu harvalla oli mitään teemavaatetusta, mistä olin oikeastaan aika pettynyt. :D Muutamilla oli jotain "I love 90's" -paitoja, hakaneuloilla kiinnitettyjä "Parasta ennen" -lätkiä sekä paitoja joihin oli piirrelty juontaja Matti Airaksisen kuvia yms., mutta eihän tuollainen nyt ole ollenkaan sama asia ku teemapukeutuminen! :D Olisin odottanut vähän enemmän edes jotain risasia farkkuja tai tai.. jotain värikkäämpää!

ysärimeininkiä
Tuossa hämärästi havaittavissa hieman teeman mukaan mietittyä pukeutumista. ;-) FB-kamullani Marjutilla oli ihan mielettömän magee oranssi kiiltävää lakeria oleva pikkureppu! :-D

ysäribileet
Ja siinä vielä vähän yleismeininkiä. Oijoi kyllä oli vaan hyvät bileet ja jalat oli aika muusia loppuyöstä. ;-)

(Välikysymys: mistä ysärin klassikkobiisistä on tuo otsikon lause? ;-))

Ja tosiaan kun tältä reissulta kotiuduin, niin seuraavalle Tallinnan risteilylle lähdin jo seuraavana aamuna. Silloin oli onneks kyseessä vähän rauhallisempi päiväristeily yhdistysporukalla. ;) Tässä vielä siltäkin reissulta muutamia kuvia. Ekalla risteilyllä en nimittäin käynyt lainkaan tuolla maissa mutta tällä tokalla kävin. Ja tämä oli ihan ennalta suunniteltu menettely, niin sainpa nukkua kaikessa rauhassa koko aamun tolla ekalla reissulla (vaikkakin onnistuin kyllä juhlimaan niin maltillisesti että olotila oli aamulla ihan hyvä). ;)

Tallinnassa
Tallinnan vanha kaupunki
Tallinnan vanha kaupunki
Olde Hansa
Ihanan tunnelmallinen Olde Hansa.

Olde Hansa
terminaalissa
näkymää terminaaliputkesta
Mukavaa pässiäisen viettoa kaikille! ;-D

4 kommenttia:

Mallu kirjoitti...

NIIIN PARASTA! ;D Siellähän on kuvassa tuttujakin! ;D

Kaisa kirjoitti...

Oi, ysäriaikoja on ikävä - mutta vielä enemmän kasaria ja vuosikymmenen vaihdetta, koska se oli sitä teiniaikaa. Ylppärijuhlat pidettiin nimittäin jo -93, eli vuosikymmenen loppu kului opiskellessa. No, pyöräilyhousut ja T-paita sekä toisaalta kauluspaidat ja laatikkojakut ehti silti tulla tutuiksi... XD

blandad. kirjoitti...

Mulla on ysäriin viha-rakkaussuhde. Jotkut jutut on ihan hirveän kaameita siltä ajalta, mutta toisaalta RAKASTAN ysärirokkia (oijjoi kaikki parhaat aina grungesta brittipoppiin ja ysärin lopun nu-metaliin) ja toki muistelen nostalgialla kaikkia kivoja juttuja.

Mun pikkureppuun mahtui lompakko ja ainakin 0,5l colapullo, jossa oli green limeä sekä Body Shopin huulirasva (esim. karhunvatukka).

Desthea kirjoitti...

Oho tännekin olen ihan unohtanut vastailla/kommentoida.. ;-D

MaryLiza: yeaaaah.. :D

Kaisa: kasarissa on kyllä myös aivan oma hohtonsa..! :D

blandad: joo kyllähän joka aikakaudella on ne omat kaameat juttunsa, ainakin jälkikäteen muisteltuna.. :D ja ysärirokin saralta löytyy todellakin paaaljon helmiä! <3