torstai 24. toukokuuta 2012

.. I don't know about the travel of time and I've never seen most of the world ..

Södermalmilla
Shoppailut Tukholmassa jäi hieman vähemmälle, tyydyin pitkälti vaan katselemaan. Lisäksi kaikki oli mukamas hirveän kallista ja pieni reissubudjetti hupeni melko tehokkaasti jo pelkkään päivittäiseen kahviloissa ravaamiseen. ;-D tosin haaskausta sekin oli osittain, hyvää cappucinoa ei nimittäin tuntunut saavan mistään... x)Sellanen tavoite mulla oli, että kävisin viimein ja vihdoin Beyond Retro -vintageputiikissa, ja toteutinkin aikeeni Södermalmin kaupunginosassa.
Liikkeeseen mentiin sisään hauskasti isoa luiskaa alaspäin. Rompetta ja värikirjoa riitti lattiasta kattoon, mutta en sitten kuitenkaan jaksanut alkaa kauheasti niitä järjestelmällisen tiiviisti täytettyjä karnevaali- ja mummohenkeä tursuavia rekkejä selaamaan. Haahuilin ympäriinsä lähinnä katsellen ja päädyin lopulta ostamaan muutaman korun, jotka nekin oli mukamas kalliita mutta ajattelin että kai mun nyt jotain on ostettava kun tänne asti tulin. :D


Siispä pari tuollasta tämän hetken kevätfiiliksiin soveltuvaa merihenkistä korua, ja vihreä muovihelmikoru, jota ajattelin ensin yhden tilaustyön materiaaliksi mutta lopulta se lähtikin sitten ihan tuollaisenaan postin matkassa Hämeenlinnaan. ;D Sinivalkoinen koru meni lihoiksi (laivastonsininen on varmaan maailman ainoa värisävy, jota en yhtään tykkää itse käyttää) punavalkoinen tuli itselle käyttöön.

Keskustassa Gallerian-ostoskeskuksessa ja sen ympäristössä ihailin eri brändien hauskasti sisustettuja myymälöitä.


Monki on omituisen hauska satumaa kaikkine piparkakkureunoineen ja maskottiörkkeineen.


Desigual on myös omaa luokkaansa, kuin tyylikkäästi toteutettua tilkkutaidetta. Yksittäin tällaiset kotikutoisen/basaarihenkisen oloiset väriräjähdysvaatteet tuntuisivat ehkä hassuilta, mutta yhdistettynä kokonaiseksi "eksoottiseksi" konseptiksi, lopputulos on mahtava. Yksityiskohdat ovat jänniä ja mielenkiintoisia, kuosit ja niiden yhdistelyt yllättävän toimivia. Hullua mutta silti tyylikästä.

Ostoskeskuksen perällä huomasimme jännän talomaisen rakennelman. Missään ei näkynyt mitään kylttejä tai mainoksia, eikä sisällekään noista pienistä ikkunoista pahemmin nähnyt, mutta porukkaa silti tuntui kulkevan sisään ja ulos. Ainoa asia minkä yhdestä ikkunasta erotin, oli valkoisiin vaatteisiin pukeutunut tanssiva tyttö. No pakkohan sinne oli sitten mennä katsomaan että mikä ihmeen päiväklubi täällä on. xD


Kyseessä oli kuitenkin ihan vaan erikoisella konseptilla toteutettu vaateliike, Hollister Co. :D

Värikkäitä surffi- ja sporttihenkisiä trikoovaatteita ja uima-asuja, merihenkisiä neuleita ja kasseja, valkoisia puuvillapitsimekkoja jne. Liikkeessä oli pimeää, valoa toivat vain satunnaiset vaaterekkeihin kohdistetut spottilamput. Huoneissa oli ikkunoiden paikalla aaltovideota pyörittävät screenit. Tanssiva tyttö oli sijoitettu miesten puolen sisäänkäynnin kohdalle. ;-) Taustalla soi mitäpä muuta kuin jotain Beach Boysin tyyppistä musiikkia. Ja koska brändi myy myös tuoksuja, koko liikkeessä leijui sellainen todella voimakas ja jopa hieman vastenmielinen trooppisen makea halpishajuveden tuoksu. En suosittele migreeniherkille. ;-)
No, tulihan siellä kieltämättä vähän sellanen fiilis kuin olisi jossain Kaliforniassa, mutta jotenkin tuntui, että tuotteet oli tämän erikoisen brändäyksen varjolla hieman ylihinnoiteltu laatuunsa nähden. Poikaystävä katseli jotain miesten neuletta, joka oli jo valmiiksi hitusen nukkaantuneen oloinen ja hinta taisi olla 50 euron luokkaa... Mutta olipahan mielenkiintoinen kokemus tämäkin, oli mulle ihan uusi tuttavuus.


Serkku antoi yhdet (olikohan jostain etelästä ostetut..?) korvikset tuunaukseen, alkuperäisistä tossa äärimmäisen surkea kännykällä otettu kuva (kamerasta oli akut lopussa just sillon kun piti saada kuva, ärh..).


Ja tällaset kaks paria niistä muodostui. Toiset lähtikin jo postin matkassa takas kohti Tukholmaa. :)

Ei kommentteja: