tiistai 22. toukokuuta 2012

.. let the sun illuminate the words that you cannot find ..

Vapun jälkeisen Ruotsin reissun kuvia ja meininkejä, osa 1.


Autolla laivaan pääsyä pienen ikuisuuden odotellessa ehti hyvin vähän kuvailemaankin.. Silloin olikin ensimmäisiä kertoja tänä keväänä todella kesäisen tuntuinen sää ja fiilis. Raitatopin etumuksessa mulla on itse painettu ankkurikuva, jossa teksti Sea of Love, joka oli myös kevätnäytösmallistoni nimi.Tukholmassa majoituimme muutamaksi yöksi vanhassa kaupungissa asuvan serkkuni luo. Serkun ja miehensä kämppä oli kätsysti ihan tuossa toriaukion tuntumassa. Pidimme autoa parkissa kuninkaanlinnan edustalla joten siitä oli mukavan lyhyt kävelymatka. Vitsailin, että kukaan tuskin ainakaan yrittää keikata autoa kun kuninkaan vartijat seisoo siinä näköetäisyydellä ympäri vuorokauden. :D

Tässä muutamia kuvia serkun ihastuttavasta kämpästä:

Ihana lautalattia, oih..
Nerokasta kenkiensäilytystä..
Pikkuhuoneen katto varsinkaan ei ollut ihan uusinta uutta..


Rappukäytävässä kaikki (paitsi seinät) oli puuta. Ja aika hemmetin vanhaa puuta, tai siltä ainakin näytti. Portaat oli paikoitellen hitusen pelottavat mutta yllättävän hyvin meikäkin tästä "keskiaikaisesta" portaikosta selviytyi. x)

Tarinan mukaan talon vanhin osa (alin kerros) olisi jopa 600 vuotta vanha, ja ylemmät kerrokset sitten jostain 400 vuoden takaa. Huh huh. Kapeassa talossa on nykyisin vain muutama asunto (yksi per kerros) ja paria ylintä kerrosta asuttaa talon omistava taitelijapariskunta. Olivat kuulemma ostaneet talon joskus 80-luvulla kun siellä ei vielä ollut edes vesijohtoja tai ainakaan vessoja. x)
Vanhan kaupungin kapeilta kujilta saa kivoja kuvia.


Ihan sattumalta osuimme myös tuolle pikku aukiolle, mistä mulla oli se tasan 10 vuoden takainen paperivalokuva. Vertailun vuoksi vielä:


Aukion kalustus hieman muuttunut (joku ravintola tullut tuohon) ja meikäläinen puuttuu nyt tästä saman suunnan kuvasta, kun en oikein osannut ohjeistaa kuvaajaa ottamaan täysin samanlaista kuvaa.. ;-D Piti sitten itse ottaa kuva pelkistä rakennuksista ja aika hyvin osui pelkän muistikuvan perusteella suht sama kulma kuvaan. ;-)

2 kommenttia:

Johanna kirjoitti...

Printti näyttää kyl tosi hyvältä! Muutenkin asu on nice!
Hienoja rakennuksia siellä on... pitäisi itekin joskus mennä. Upean oloinen tuo rappukäytävä, mahtavaa jos on säilytetty vanhaa!
Hauska tuo uusi/vanha -kuva. Aika samanlaista tosiaan, seinäkasvusto on vähän levinnyt ja muutama kyltti on lisää, mutta muuten samaa. Metkaa :)

Desthea kirjoitti...

Johanna: kiits! :D Jännää on sekin miten vanha filmikameralla otettu (skannattu!) kuva voi näyttää noin paljon paremmalta ku uudempi, digikameralla otettu.. x)