keskiviikko 10. lokakuuta 2012

.. once upon a time on the same side, in the same game ..


Meille kotiin tuli tietokone ollessani yläasteella. Taisin olla asiassa luokkani viimeisiä, joten oli sitä jo odotettukin. Muistan miten ekoilla ATK-tunneilla osasin hädin tuskin käynnistää koneen ja olihan se hieman noloa... Ekan nettiliittymän mukana tuli sähköpostiosoite isän nimellä - ja sillä iänikuisella pp.inet.fi-päätteellä - ja sitä sitten yhteistuumin alussa käytettiin vähän kaikkeen, kunnes joku jossain chatissa ohjeisti, että voisin toki tehdä ihan omankin sähköpostin vaikka Hotmailiin...

Serkkuni oli tuohon aikaan vaihto-opiskelijana Brasiliassa ja lähetteli sieltä sähköpostitse kuulumisiaan, joita tietenkin sitten koko perheen voimin sieltä isän sähköpostilootasta lueskeltiin. Serkun posteissa oli usein lauseiden perässä kummallisia merkkejä, esim. kahdeksikko ja sulkumerkki, ja pitihän sitä sitten kysyä että mikä juttu se oikein on. Kas näin valkeni tällekin pikku maalaisjuntille mitä ovat hymiöt. ;-)

Nykyään sähköpostin asema yhteydenpitovälineenä on mielestäni varsin aliarvostettu. Se on konseptina kätevä - voit kirjoittaa milloin sinulle sopii, sinulle voidaan vastata silloin kun parhaiten sopii, voit jäsennellä ajatuksesi kunnolla kirjalliseen muotoon, kaikesta mitä sovitaan jää kirjallinen todiste, se on MAKSUTONTA jne. - mutta kuinka ollakaan, laitapa sähköpostikyselyä jonnekin firmoihin niin ehkä yhdestä kymmenestä saat joskus jonkun vastauksenkin. Lisäksi tuntuu olevan ihan yksityishenkilöidenkin keskuudessa varsin yleistä että s-postia luetaan joskus kerran kuukaudessa. Ollaan parin kaverin kanssa tätä manailtu, kun aina joutuu joka paikkaan soittelemaan perään jne. Milloin sähköpostista oikein tuli tällainen mörkö ja kiusankappale??

Noh, se siitä purnaamisesta tällä erää. Voiko tällaisen "kerronnallisen" tekstin perään heittää randomisti jotain asiaan liittymätöntä kuvamateriaalia? Sovitaanko että voi..? ;)Lähiaikojen mustavalkoisia fiiliksiä, once again.. ;-)
Viimeisenä yks uusin printtikuosini, jonka innoittajana on toiminut erään kattovalaisimen ritilä.. :)

3 kommenttia:

Jose kirjoitti...

Apua toi DVD!!!! Saanhan joskus lainaan? Ois niiiiiin mahtia nähä toi sarja vuosien tauon jälkeen... :D

Kaisa kirjoitti...

Just samaa mieltä!! Inhoan vieraille ihmisille soittamista, hoitaisin kaiken sähköpostilla jos voisin - mutta kun ei niihin tosiaan firmoista juuri vastata ja yksityishenkilöilläkin on ongelmia...

Desthea kirjoitti...

Jose: no saathan toki! :D Mullahan ei itse asiassa oikeestaan ole edes mitään masiinaa millä pystyisin tota kattomaan.. ;-)

Kaisa: juuri näin, hienoa et en oo yksin ajatuksieni kanssa..! :D