keskiviikko 12. joulukuuta 2012

.. into a room where it's nine in the afternoon ..

Vielä tälleen jälkijunassa jokunen sananen Linnan juhlien puvuista.

En katsonut telkkarilähetystä alusta saakka, joten piti suorittaa vähän kertausta mm. tuon AVAn laajan kuvakatselmuksen avulla.

Yleisiä huomioita:
- Mustaa väriä oli ihan hirveän paljon (vaikka selostaja muistaakseni muuta väittikin), lisäksi tumman- ja vaaleansinisen eri sävyjä ja jonkin verran jotain beige/nude-osastoa. Väripilkkuja olisi saanut olla enemmänkin.
- Olkaimettomuus ja etenkin yksiolkaimiset yläosamallit näyttivät olevan erityisesti suosiossa, melkein joka toisella sisääntulijalla oli yksiolkaiminen tai jotenkin toispuoleinen puku. Olkaimettomat puvut tuppaavat joillakin roikkumaan vähän turhankin alhaalla, eikä mahdollinen huono ryhti ainakaan paranna kyseistä vaikutelmaa yhtään.
- Liiallinen erikoisuuden tavoittelu saa vuosi vuodelta kummallisempia piirteitä ja saa kaipaamaan jotain ihan "tavallisia" kaunislinjaisia iltapukuja.
- Puvuissa haetaan yhä enemmän sellaista punaisen maton jenkki-glamour-meininkiä ja joidenkin päällä nämä yritykset näyttävät valitettavasti hieman hullunkurisilta ja tilaisuuden arvokkuuteen sopimattomilta.
- Siinä missä takavuosina moni pyrki peittelemään puvun paljaaksi jättämiä olkapäitä epämääräisillä (ja epäilemättä hyvin epäkäytännöllisillä) huivisuikaleilla, enää ei edes vaivauduta yrittämään. Mikä on sinänsä kai ihan hyvä, kun eipä ne huivinhuitulat oikeastaan sen tyylikkäämpiä ole.
- Vaikka yläosan paljastelua ei enää nykyään kovin paheksutakaan, niin rajansa kaikella, etenkin vanhemmat naiset voisivat kuitenkin ehkä hieman hillitä alusvaatteiden, tissivakojen ja kainalomakkaroiden esittelyä.
- Linnan juhlien myötä aina erityisesti noteeraa, miten mukavasti mm. Muodin huipulle -ohjelman nuoret suunnittelijat ovat päässeet alan duuneihin kiinni ja saavuttaneet vakaan ja tunnetun aseman Suomen design-kentällä.
- Rahalla ei saa tyylitajua. ;-)

Alkaessani selata kuvia tuumin aluksi, että pyrkisin poimimaan sieltä esiin joitakin suosikkejani. Mutta hitto kun ei sieltä meinannut millään osua silmään mitään kivaa, aina niissä on joku juttu mikä häiritsee. :D Eikä viitsisi nyt kuitenkaan ihan pelkkiä vikojakaan listata.. ;) No otetaanpas nyt jokunen otos mistä on edes jotain sanottavaa suuntaan tai toiseen...


Jenni Haukion puku on ihan nätti ja kauniisti istuva, mutta jotenkin en tykkää tuosta yläosan pitsistä, liian tätimäinen. Ehkä se on tuo pieni tiheä kuvio, tai väri, en tiedä...?


En osaa päättää pidänkö tästä Mert Otsamon poronsarvitaideteoksesta vai en, mutta kauniistihan tuo puku kyllä näyttää istuvan. Kyseessä Yhdysvaltain suurlähettilään vaimo.


Laura Voutilaisen asukokonaisuudessa on kieltämättä ns. aika paljon meneillään. Geisha vai roomalainen vai kreikkalainen vai futuristinen geisha..? :D Mieleenpainuva ja näyttävä joka tapauksessa, en sanoisi että ihan hirveä tai mitenkään varsinaisesti epäonnistunut veto. Yrittiköhän olla tämän vuoden Jenni Vartiainen..? ;)


Nahkaa (Laura Birn) ja sitten tuollaista.. hmm.. nahkamaista? ;) Hieno kaulakoru.


Alusvaatemaisuutta ja risteäviä mustia linjoja. Myös pukujen selkäpuolilla nähtiin kaikenmoisia hihnavirityksiä. Tuosta ekasta totes katsomomme miespuolinenkin osallistuja, että vähän S&M-henkinen.. :D


Teemana kontrastihalkio + brodeeraukset. ;) Ihan kauniita.


Punaisten pukujen sarjassa mun ääneni eivät kyllä mee näille eniten ylistetyille Maria Ylipäälle ja Jaana Pelkoselle, sorry vaan. En lämpene. Ylipään puku on just sitä hullunkurista Hollywood-tyyliä, ei näytä edes hyvin tehdyltä ja on häiritsevän kireä lantiolta. Kollaasini kahta muuta punaista luomusta voisin sen sijaan peukuttaakin. Urheilijaihmiset tosin vois ehkä kävellä hieman vähemmän kaappimaisesti.. ;-)


Muutama puku joiden kohdalla olisin ehkä tehnyt jotakin toisin. ;) Tynnyrimäinen Marimekko-puku on aika.. jännä rakennelma. Kuosi on kyllä kaunis. Niitä medioissa moneen kertaan kohkattuja varsinaisia floppeja en jaksa edes ottaa käsittelyyn.. x)


Mustavalkoista ja graafisuutta. Leena Harkimon puvun vaaleassa kankaassa näyttäis olevan jotain kummaa kuosia (tms.), jonka olisin ehkä jättänyt pois (saa sen näyttämään vähän verholta tms.), olisi hieno ihan tuolleen raidallisenakin.


Herkullisia värisävyjä kauniisti puettuna. Anna Halosella juuri sellainen ihanan tavallinen iltapuku, jossa ei ole mitään ylimääräistä härpäkettä mihinkään suuntaan ja johon violetti väri tuo upean säväyksen.


Nättejä tummia pukuja. Satu Taiveaholla jälleen ihana merenneitopuku, ja Sofi Oksasella kaunis goottityylinen pukukokonaisuus upeaa massiivista hiuskoristetta myöten.

En nyt taaskaan kaikkia kollaaseissa esiintyviä (ns. vähemmän tunnettuja) tätsyköitä alkanut tässä nimeämään kun en kaikkia ulkoa muista/tunne, mutta haitanneeko tuo hirveesti..? Ja AVAn sivulta siis kuvat lainattu.


Loppukevennyksenä pukukatsomossa kuvattu "kissapuu".. ;-)

Now playing: This is... Beats and Styles (2003)

4 kommenttia:

Marianna kirjoitti...

En missään mielessä fanita olkaimettomia yläosia, mutta pakko myöntää että tuo kirkkaankeltainen mustilla yksityiskohdilla on ihan törkeän upea! :O Siinä kun olisi vielä ollut esimerkiksi mustat organza-hihat tms. niin olisin käynyt ryöväämässä :')

Desthea kirjoitti...

Feline: juu, keltaisen ja mustan yhdistelmä toimii aina! ^_^

HootHoot kirjoitti...

Missasit mun suosikkipuvun, josta esmes laitoin blogiinkin kuvan. Ihan ehdoton voittaja. Haluun.
Ja noi kissat kans.

Desthea kirjoitti...

HootHoot: ai sun suosikki oli se karvahelmamekko? :D Juu kyllähän senkin kuva joka paikassa pyöri (eli ei suinkaan voinut missata) mutta ei mulla vaan ollu siihen oikee mitään sanottavaa. Joku mun kaveri muistaakseni luonnehti sitä tyylikkäämmäks versioks Tuksun hääpuvusta tms.. ;-D