torstai 28. helmikuuta 2013

.. no love without freedom, no freedom without love ..

Helmikuun loppukiri! Järjestelmällistä TO-DO-listan lyhennystä sisältäneen päivän päätteeksi vois varmaan venyä vielä tännekin hieman ilmottelemaan jotain olemassaolostaan.

Ystävänpäivän tienoilla tuli bongattua blogimaailmasta sydämellinen kynsi-idea, jota piti tietenkin päästä kokeilemaan, jotta sai sen punaisen kynsilakankin viimein tuolta pölyttymästä johonkin käyttöön.


Laiskana (ja pienikyntisenä) tosin vain peukalon kynsiin. Tein sabluunan Bilteman maalarinteipistä, se oli varsin toimiva matsku: helppo leikata eikä tarraa kiinni niin kovasti että repisi alemman lakan. Ei nyt ehkä mikään ihan varsinainen taidonnäyte, kun en jaksanut kovin pikkutarkasti nyhrätä ja tuo aiemmin laitettu musta pohjakin oli jo alkanut hieman rapistua, mutta ihan hauska kokeilu, vois askarrella toistekin.


Lisää sydämiä. Punavalkoinen mukavan laatuinen trikoo on Jätti-Rätistä. Kaverina kuvassa oleva pallokuosi on Josen Hell Bunny -mekko, joka on ollut mulla vierailemassa muuntautuakseen puolihameeksi. Ja ihan mukavasti muuntautuikin, kenties siitä nähdään vielä valmiinakin jotain kuvaa. ;)


Ja vieläkin sydämiä. Sain kaverilta lahjoituksena kivoja askartelupahveja.


Parilta kaverilta tuli myös hieman kankaita, kuten tuollaisia raitatilkkuja ja veikeää Star Wars -trikoota. :D


Tämä laiska ompelija (ainakin mitä hyödyllisiin kodintekstiileihin tulee) on kärsinyt jo pitkään akuutista patalappuvajeesta, joten kun kirpparilla tuli vastaan loosi, jossa joku meikäläistä produktiivisempi alan harrastelija myi kättensä töitä surullisen halpaan hintaan, pitihän siitä kantaa kotiin tuollainen hieno Ikean mustavalkoraitakankaasta valmistettu patakinnas! Pääsin helpommalla ja luultavasti jopa halvemmalla, ja raidatkin on suht nätisti kohdistettu. Kyllä nyt kelpaa ottaa ranskalaisia uunista.. ;)


Mustavalkoista tähtien tuiketta. Ihanan tuntuinen tähtitrikoo on Jätti-Rätistä (joo, olenpa sitten vähän hamstrannut uusia kankaita lähiaikoina..), ja valkovoittoisempi kuosi löytyy Sokokselta matkaan tarttuneista Iconin pikkareista.


Yhdelle "asiakkaalle" tuli tossa väsättyä kierrätyslaukku vanhoista farkuista. Vieläpä tyypin ihan omista farkuista ja aika silleen "vapain käsin", hän nimittäin toi mulle alunperin kassikaupalla itselleen laihtumisen myötä isoksi jääneitä vaatteita muokattavaksi ja/tai materiaaliksi. Satsista löytyikin parit laukkuprojektiin sopivat mukavan notkeaa kangasta olevat farkut, joiden työstäminen oli mukavaa enkä onnistunut katkaisemaan edes yhtään neulaa.. ;-D


Tehosteväreiksi valikoituivat punainen ja kellanruskea materiaalifarkkujen alkuperäisten yksityiskohtien hengessä. Läpän alta löytyy vielä rouhea vetoketjusuljenta. Laukusta tuli asiakkaan toiveiden mukaisesti melko kookas, jotta se nielisi tarvittaessa sisäänsä myös mapin. Tällaiseen isompaan laukkuun en alkanut nyt mitään järeitä tukirakenteita virittämään, koska tekeleen kasaamisesta olisi saattanut tulla sen myötä hieman liian tuskallista ja hankalaa. Tyydyin kevyeen pohjahuopaan ja puuvillavuoraukseen. Vaikkakin kieltämättä se kunnollinen huopavuoraus olisi aika ehdoton mille tahansa materiaalille, mikäli haluaisi oikeasti tosi ryhdikkään lopputuloksen joka ei löpsötä tyhjänäkään. Kuvassa laukun sisällä on mappi ryhdistämässä ilmettä. Asiakas vaikutti varsin tyytyväiseltä luomukseen ja laukku lähtee kuulemma nyt sitten seuraavaksi puoleksi vuodeksi seikkailemaan Saksan maalle. :-)

2 kommenttia:

La Fèe / Keijupölyä ja Sinfoniaa kirjoitti...

Sulle olis tunnustus blogini puolella :)

Jose kirjoitti...

Ooh, kyl on ihania kuoseja taas! Ja ootan innolla et saan uuden hameen päälleni. :)