keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

.. gonna shut out the noise with a rock 'n' roll song, playing along ..

Vaatekaupoissa parhaillaan vallitseva kevään räikeän kukertava värioksennusmuoti on kirvoittanut lähiaikoina paljon mielipiteitä mm. sosiaalisessa mediassa ja blogimaailmassa (mm. täällä). Itse en taida asiaan ottaa tässä vaiheessa kantaa, vaan keskityn kevätmuodin ehkä hieman mielenkiintoisempiin, vähemmän kohuttuihin suuntauksiin. Pastellivärien ja mummokukkakuosien ohessa on tarjonnassa näkynyt paljon myös silmiä hivelevää (vaiko sekoittavaa?) mustavalkograafisuutta ja - ellen ole aivan väärässä - myös jonkin verran rock-henkisyyttä mm. niittien ja biker-nahkatakkien muodossa.

Kuinka ollakaan, olemme tässä järkkäilemässä jo lähes kevätperinteeksi muodostunutta porukkamuotinäytöstämme juurikin rock-henkisellä teemalla. Rock'n Roses -näytöksessämme tullaan näkemään 10 suunnittelijan näkemyksiä teeman tulkinnasta; räväkän katutyylin ja tyylikkäiden alusvaatteiden kautta näyttävään goottihenkiseen huipennukseen.

Hieman "perinteistä" rock-symboliikkaa...
(lähteet: layoutsparks.com & obrejal.com)

"Rock" on yllättävän laaja ja moninaisesti tulkittava aihepiiri. Se voi olla synkkää tai värikästä, naisellista tai karskia, mustaa tai valkoista, piikikästä tai raidallista, kovaa tai pehmeää...

H&M

Vas. kollaasi: Seppälä

H&M + Asos

Haluaisinkin nyt kuulla vähän teiltä muiltakin jotain mielipiteen tynkää liittyen rock-henkiseen vaatetukseen/muotiin.

1) Minkälaiseksi sinä miellät rock-henkisen pukeutumistyylin, mitä mielleyhtymiä sinulle tulee rock-teemasta?
2) Pidätkö rock-henkisestä tyylistä ja näkyykö se jotenkin omassa pukeutumisessasi?

Vastaa molempiin tai jompaan kumpaan kysymykseen, niin osallistut samalla arvontaan! :D
Arvon maaliskuun loppuun mennessä vastanneiden joukosta kaksi voittajaa, jotka voivat valita palkinnokseen joko haluamansa parin seuraavista korviksista...


... tai jonkin seuraavista pussukoista:


Ja nämä siis kaikki omaa Planet Star -tuotantoani. :)

Pahoittelut muuten vielä blogihiljaisuudesta, on tässä taas hieman monta rautaa tulessa... ;-)

Now playing: Kylie Minogue - Body Language (2003)

6 kommenttia:

Marianna kirjoitti...

Uuh mitä kuvia 8)

1) Olen aina ajatellut rockin kokonaan mustaksi tyyliksi, mutta kirkkaat värit kuten punainen ja pinkki tuovat lisäsäväyksen lookkiin (: Mun mielestä parasta rockia on kontrastit, kukkamekon kanssa niitein koristeltu rotsi ja maiharit!

2) Ei varmaan tarvitse enempiä selitellä ;) Niitit, nahka, kontrastit, tehostevärit <3

elmeri kirjoitti...

1. Minulle se on farkkua, revittyä/tuunattua bändipaitaa, nahkaa, koruja ja korkokenkiä.
2. Käytän päivittäin jotain elementtiä Rock-tyylistä, ehkä se on juuri se "minun tyylini".

Mari kirjoitti...

Itse ajattelen rocktyylin lähinnä asenteena. Pukeudun grungetyylisesti mutta välillä helahdan myös metalliskenen puolelle. Olen aina pukeutunut rockhenkisesti ja mielestäni siihen kuuluu niittejä, piikkejä, tennareita, maihareita, flanelipaitoja, rässiliivejä ja paljon asennetta. Poikamaisuuden ja tyttömäisyyden sekoitusta

Kuten sanoin kuljen pillifarkuissa, bikerrotsissa ja flanelipaidoissa päivät pitkät. Rakastan rockasennetta ja vaatetusta. Ihmisessä pitää olla särmää :)

Jose kirjoitti...

Musta rocktyylissä asenne merkkaa enemmän kuin se mitä on päällä. Jotkut on rock vaikka niillä ois niskassa mitä tahansa rytkyjä, se meininki vaan tulee niin hyvin esiin. Sit taas on sellasia niinku mä, että vaikka miten vaatteet ois rock ni silti se mun nörtteys paistaa läpi. :P Jos nyt vaatteita lähtis listaamaan niin ekaks tulee mieleen pillifarkut, ruutupaidat, bändipaidat, risaisuus, mustaa/harmaata/punaista, maiharit, kulutettu denim, kontrastit.

Tykkään joo tyylistä ja haaveilen aina et se näyttäis itellä yhtä hyvältä ku oikeesti rokeilla tyypeillä. :)

Envia kirjoitti...

Mulle tulee rockista ekana mieleen niitit ja musta väri :D Mutta komppaan Felineä että kirkkaat värit tuo kivaa piristystä siihen :)
Oishan se kiva omata joku tyyli, mutta laiska kun olen ni pääosin ainakaan aamuvuoroina en jaksa panostaa, vedän niskaan ne samat kollarit ku joka aamu ( no hei, on se nyt epäinhimillistä repiä ihminen ylös viideltä, jaksa siinä enää miettiä että mitä sitä päälleen pistäs... ) ja käpötän töihin, ja sielä ku on työvaatteet ni samapa se sille mitä on niskassa.

Desthea kirjoitti...

Kiitos kaikille vastauksista! :) Voittajat on nyt julkistettu.