tiistai 30. huhtikuuta 2013

.. say goodbye to yesterday, those are words I'll never say ..

Legendaarinen Kiss FM:n chat oli Suomen ensimmäisiä chat-palveluja, se otettiin käyttöön vuonna 1996. Samoihin aikoihin, eli ollessani n. 13-14-vuotias, meille tuli kotiin ensimmäinen oma tietokone. Heti ekana iltana asennuksien jälkeen suunnistettiin veljen ja serkun kanssa chattailemaan. En muista enää kovin tarkkaan chatin "huoneiden" nimiä, mutta sen muistan että suosituimpiin niistä joutui usein "jonottamaan" sisälle. :D Alkuun myös hetken ihmettelin, miten kummassa se Anonymous pyöri jatkuvasti jossakin, kunnes hoksasin kyseisen nimimerkin pointin... ;)

Netistä ei ainakaan nopealla haulla löydy tuosta muinaismuistosta muuta kuvamateriaalia kuin nämä (basso.fi/keskustelu). Ja nämäkään eivät ole ihan niiltä muistamiltani alkuajoilta, jolloin olemassa oli vain "Chat City" ja siellä kourallinen eri keskusteluhuoneita. ;)

Tutustuin chatissa Moon Catiin ja Flareen, seurustelevaan teinipariin joka eleli "etäsuhteessa" jutskaillen kaiket illat chatin välityksellä. Olivat kai tavanneetkin siellä. Välimatkaahan heillä ei todellisuudessa ollut muistaakseni montaakaan kymmentä kilometriä, mutta vanhempien luona asuville teini-ikäisille tietysti jo se vähäkin matka oli melkoisen haastava ja raastava asetelma. ;)

Oman silloisen "nettipoikaystäväni" nimimerkki oli KuNiNgAs (:D). Poika oli mua päivän vanhempi, ja tämähän tietysti tuntui kovin merkitykselliseltä kohtalon johdatukselta. Myöhemmin olemme jopa tavanneet pari kertaa oikein livenäkin (:D), toinen kerroista taisi olla Assemblyssa vuonna '99. Tyyppi löytyy multa FB-kavereista nykyäänkin. Mukava heppu. Omien sanojensa mukaan "myy omenoita täällä ytimessä". Ytimellä tässä viitataan pääkaupunkimme keskustaan ja omenoilla.. no, tarvinneeko tuota selittää? ;)

Myös Moon Cat oli melkoinen nörtti jo silloin nuorena tyttönä. Muistan kysyneeni, että miten hän voi olla niin hyvä tietokonejutuissa ja hän vastasi vaan opetelleensa asioita itse kokeilemalla, että mitäs tosta tapahtuu ja mitäs tosta. Nykyään Moon Catilla on oma Tietokonekauppa. Siis kirjaimellisesti. ;) Kävin tossa yhtenä päivänä ekan kerran visiitillä nykyisissä liiketiloissa ja muutenkin nähtiin tosi pitkästä aikaa. Kaverini esitteli mulle erilaisia kannettavien masiinoiden suojapusseja, koska halusin tehdä vähän "taustatyötä" erästä kouluprojektiani varten. (Jopas oli mulla taas johdanto, heh..)Lähtiessäni sain vieläpä kotiinviemisiksi mukaani noin kivan punaisen läppislaukun! Tuo muhkeaksi tikattu keinonahkapinta on oikeesti aika herkullinen hypisteltävä. ;-) Sisäpuolelta voi kääntää esiin myös pienet kantokahvat. Ja miniläppärin kokoinen suojus on siis tämä.


Entuudestaan mulla olikin jo yksi tällainen Glitteristä hankittu pehmustettu (mini)läppärin mentävä pussukka.

Koulussa siis ollut meneillään projektityökurssi, jossa tehtävänä valmistaa pientuotteita toukokuulle, Turku Design Festival -viikolle sijoittuvaan myyntinäyttelyyn. Ja multa ois siihen tulossa pieni protomallisto läppärisuojapusseja. Koulumaiseen tapaan meille piti tietenkin tuputtaa työn lähtökohdaksi vielä jokin erillinen päälleliimattu teemakin, ja tässä tapauksessa se oli (tadaa...) "arvotaan hatusta aikakausi/vuosikymmen suunnittelutyön inspiraation lähteeksi". Toivoin ysäriä, no en tietenkään saanut (olikohan sitä edes mukana, luulivat varmaan ettei kukaan sellaista halua..). Vierustoveri märisi saaneensa kasarin ja ystävällisesti tarjouduin vaihtamaan oman fiftarini siihen. :D


Kasari on mielestäni täynnä kiehtovaa symboliikkaa ja värejä. Päätin ammentaa inspiraationi erityisesti kyseisen vuosikymmenen musiikista, sporttisuudesta ja animaatiotaiteesta. Erityisen kiehtovia ovat tarrat kaikkine sateenkaarineen ja yksisarvisineen.

http://www.zazzle.co.uk/retrofort

Nopealla googletuksella netin tarjonnastakin löytyi läppärisuojapusseja kasarisymboliikkaa henkivillä kuoseilla (yllä). Itse olen ajatellut hieman pelkistetympää linjaa. Ehkäpä niistä kuvamatskua myöhemmin... ;-)

Ja hei, oikein mukavaa Vappua kaikille! :D

Now playing: Sean Paul - Dutty Rock (2002)

Ei kommentteja: