sunnuntai 18. tammikuuta 2009

.. and all I wanted was the simple things ..

Siis mähän en varsinaisesti ole mitään keittiöihmisiä. Viihdyn lähinnä jääkaapin oven välissä. Kun sitten kokkailen, se on tasoa otetaan pannu ja heitetään sinne sekaisin kaikenlaista mitä kaapista löytyy. Lopputulokset saattavat olla vaikkapa seuraavanlaisia:

italianpataa
Pastasapuskat ovat heikkouteni. Italianpatani on seuraavanlainen: otetaan valmis ainespussi (ja jauhelihaa tietty) ja valmistusvaiheessa heitetään joukkoon vähän lisää pasta-ainesta (pätkäspagettia tai vaikka tavismakaronia) koska sitä ei mielestäni ole pussissa tarpeeksi. ;) Mahdollisimman paljon sotketaan sitten sekaan vielä muuta kaapista löytyvää extramatskua, kuten tuorevihanneksia, mausteita, herkkusieniviipaleita jne. Kuvan pöperöön oon lisännyt vielä "integroidun tuoresalaatin" eli ripotellut kurkku- ja minitomskuviipaleet lopuksi sapuskan päälle.

tortillatäytettä
Lempparitortillatäytettäni: hunajamarinoituja broilerisuikaleita, mahdollisimman paljon värikkäitä vihanneksia (ehdottomasti ainakin maissia), jotain hedelmää (ananasta tai persikkaa), herkkusieniviipaleita, mausteita (paljon currya!) ja kookoskermaa. Hyvää ku mikä. =)

simppeli sapuska
Simppeli iltasapuska; wokintapainen sekapöperö. Pussi pakastevihanneksia (Amerikansekoitus), pussi pakastekatkarapuja (Pirkan chili-korianteri), purkki kokonaisia säilykeherkkusieniä, pätkä kesäkurpitsaa viipaloituna (nam!), hieman mausteita ja tilkka kookoskermaa. Vain hetki kuumennusta katkiksille ettei tule sitkeitä!

Ja nämähän ei sit todellakaan olleet mitään terveysruokia vaikka melko paljon vihanneksia sisältävätkin.. ;) mutta ah niin herkullisia. Ja erittäin muuntelukelpoisia. Ja täten suht edullisiakin. Kas näin, taitaa olla blogihistoriani ensimmäinen ruokapostaus..

3 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Heh, mä olen niin ylinirso että söisin noista vaan ensimmäistä, mutta en kyllä lämmittäisi kurkkuja... Tomaatti on lämpimänä kyllä ihan ok.
Huh, kokeilin joskus jotain wokkipussia ja voi elämä että osasi oikeasti olla todella pahaa!

Mutta yksi juttu pitää mainita: tein eilen ihka ensimmäistä kertaa itse lasagnea ja siitä tuli syötävää! :D

Nimetön kirjoitti...

Mä olen kans wokkivihannes-nuudelihässäköiden kruunaamaton kuningatar, kaapista löytyy aina JOTAIN mistä pystyy kyhäämään JOTAIN :D

Kookoskerma kuulostaa jännältä, tuo varmaan makuun hieman eksotiikkaa? Yleensä kaikki kookos saa aikaan njetnjet-reaktion, mutta tuota voisi kyllä melkein kokeilla..

Desthea kirjoitti...

Johanna: heh ei ne kurkut siinä päällä itse asias kauheesti kerkii lämpenemään, tosin kyllä mä voin mieluusti kurkkua ihan lämpimässä ruuassakin syödä, oon tottunu ku J tunkee sitäkin välillä ruokiin. Vaikka kyllähän kurkku toki kaikkein parasta raakana on. ;)

Valmiit wokkipussit on kyllä usein vähä ankeita, ehkä voi saada paranneltua lisäilemällä itse jotain aineksia mut.. ylipäätään valmisjutut - kuten erinäiset aasialaishenkiset sapuskat pakastepussissa - ei läheskään aina ole kyl niin hyviä ku vois pakkauksen kuvan luoman mielikuvan perusteella olettaa.. =/

Eiks oo muute mielenkiintosta että J:n mielestä MINÄ olen tosi nirso.. esim. eilen en ollu erityisen kiinnostunu hänen iltapalaks lämmittämistä mozzarellatikuista ja jalapenopopperseista.. mutku mua ällöttää tommoset jutut joissa on jotai kuumaa juustolöllöä sisällä.. x) melkee kaikkee muuta sit syönkin!

Feline: hihii.. ;) Joo en mäkään oo yleensä mikään hirveä kookosjuttujen fani ollut mutta toi "kerma" (oikealta nimitykseltään "extra creamy coconut milk") on ruuassa tosi namua, ei maistu pahasti kookokselle ja tuo kivaa kermaisuutta ja pientä makeutta. Sopii ainakin kana/kasvisjuttuihin mielestäni loistavasti. Hirmu terveellistähän tuo ei ole (kovaa rasvaa tms.) mutta voi kait sitä joskus silti käytellä... ;) vähän vaihtelua muille ruuanlaitossa käytettäville kerma(maisille)tuotteille.. Olen ajatellut joku kerta testata myös vegaanien suosimaa kaurakermaa.. :)