keskiviikko 10. kesäkuuta 2009

.. take me to the edge of heaven ..

Kivilouhoksella
Vein Matin käymään kivilouhoksella, kuva ylimmältä tasanteelta mistä on melkoiset näkymät. Poju tosin ei oikein viihtynyt tossa jyrkänteen reunalla, sillä on jonkin sortin korkeenpaikankammo.. xD

Mansikoita ja kermavaahtoa
Ostin yks päivä mansikoita (ja kirsikoita) ja kermaa. Oli ideana siitä sitte tietysti kermavaahtoa tehdä. No poju oli jo kaivamassa laatikosta sähkövatkainta kun valaisin että ajattelin kyllä vatkata sen ihan vanhanaikasesti käsin vispilällä. (En tiiä mikä masokisti oon mutta jotenkin kiva tehdä se niin. x)) "No sen mä haluan nähdä", totesi poju ja laittoi sähkövempaimen pois.

Kermanvatkausta
Ja tulihan siitä vaahtoa ku kärsivällisesti vatkas. ;) Ja ruotsalaiset jättimansikatkin oli ihan jees.

Sitten vähän retroilua/kirppislöytöjä!


Keittiöretroja
Kuvassa pinottuna retrolöytöjä. Oranssi Sarviksen tarjotin maksoi vain 50 senttiä ja oranssi uunikulho euron. Samaa sarjaa olevan pienemmän keltaisen kulhon olen löytänyt Pelastusarmeijalta joskus aikoja sitten. Englantilaista alkuperää ovat pohjamerkinnän mukaan. Ihanat värit joka tapauksessa. ;)

Sisimpänä pinossa erikoinen löytö; Finelin ihan miniminikokoinen emalikulho (en tiennyt noin pieniä edes olevan olemassa), oli ihan must-have kun ei tuommosia varmaan kovin usein vastaan tule. Ainakin myyjä kehuskeli tämän olevan ainoa leimallinen yksilö mitä hänen käteensä on osunut.. tiedä noiden puheista sitte, heh, mutta kiva kippo kuitenkin. x)


Keittiöretroja 2
Tuossa vielä em. uunikulhot erikseen kuvattuna, ja kuvassa mukana myös uusin - porukoilta saatu - retropeltipurkkini (jotain tanskalaista alkuperää), vähän huonosti näkyy tossa kuvassa mutta tuommonen oranssinvärinen siis ja neliskanttinen ja kannessa sama kukkakuvio ku kyljissä.

Tähtikorvikset kirpparilta
Ja vielä isohkot tähtikorviksetkin eurolla, sieltä kirppikseltä siis.. ;)

9 kommenttia:

Nora kirjoitti...

Ihunat nuo kulhot ja sun muut:) Ja tähtikorvikset on tosi ihanat. Ihan sun nökäiset:D

Nimetön kirjoitti...

Voisimpa käväistä astiajemmoillasi,joka muistuttaa paljon,paljon omaani,sulla vaan kaikki ihanat oranssit ja siks en oo niitä tietenkään löytänyt;)
Fineliä löysin taas viikonloppuna,ne on nii jees vaikka olis kolhuisiakin.Ja tääl pääkaupunkiseudulla kiekkaris hinnoittelijat ei oo järin hintatietoisia-niitä voi hyvällä säkällä löytää jopa ilmaispuolelta.Niinku muuten löysin suurena kirjafriikkinä suomen puolustusvoimien hienon,hienon kirjan joka on tehty ennen sotia,mukana karttoja yms.Aarre!Ja ne mustavalkokuvat,oioi.

Desthea kirjoitti...

nora: hih, kiitti! ;)

Anonyymi: kiitos kommentistasi! :D Heh mun jemmat ei nyt vielä niin kovin kattavat ole, eikä mulla kyllä tilaakaan riittäis kovin suurille kokoelmille - budjetista puhumattakaan, eh - joten melko suuri osa kuolatuista ihanuuksista jää kirpparin hyllyyn.. mutta noita edullisia oransseja (ja muunkin värisiä) tavaroita on kyllä kiva hamstrata aina mahdollisuuksien mukaan.. ;)
Mulla kans kummassakin isossa Finel-kulhossa pientä "kauneusvirhettä" mutta eipä tuo meikäläistä haittaa.. :)

Maaria kirjoitti...

Hieno maisema tuosa yläkuvasa!
Sulla on ihanan monenlaisia noita oransseja ja keltasia astioita :) Ja jotenki paljo kivempaa, että on sellasia sekalaisia astioita, eikä niin että yhtä ja samaa sarjaa kaikki. Ite ainakaan en haluais kaikkien olevan samaa. Ja valitettavasti mulla on aika paljo semmosia astioita, joista en tykkää en niin yhtään... :( Kun aikoinaan yo-lahjaksi sai, niin eihän kukaan kysyny että "tykkäätkö tästä?" Kunhan muutan josaki vaiheesa, niin epämieluisat saa mennä vaikka kirpparille, ja tilalle ostan jotaki kivoja.

Desthea kirjoitti...

Majayna: kiitos! :) joo aika sekalaisia astioita tulee haalittua, ainakin siinä mielessä että huolin muitakin ku kotimaisia.. ;) ja muutenkin lähinnä semmosia joista ihan oikeesti ite tykkään ja joita voi mieluusti tarvittaessa käyttääkin johonkin. Toki tiettyjä sarjoja tulee silmä kovana kyttäiltyä mut pakko vähän rajottaa sitä himoitsemista kun ei niitä kaikkia kuitenkaan voi saada ku tulee mm. ne tila- ja budjettirajotteet vastaan.. x)
Ja jeps noita lahja-astioita sun muuta "perheperintöä" kyllä pyörii aina nurkissa jonkin verran.. kyllä niistä sit yleensä ajan kanssa eroon pääsee jos haluaa.. vähitellen vaan uusia mieluisampia tilalle ja vanhat myyntiin.. ;)

Nimetön kirjoitti...

Hei! Mulla on tuollainen emalikulho kotona kovassa käytössä. Sopii juuri sellaiseen mini kokoiseen uuniin. Kun yhden hengen taloudessa elää, niin ei tarvitse isoa uunia lämmittää :) Merkkiä siinä ei ole. On jo ainakin varmaan lähemmäs 40 vuotta vanha! Jännä, en ole mistään Finellistä kuullutkaan.

Desthea kirjoitti...

Anonyymi: hih, minkä kokoinen omasi on? Tuo nyt ostamani minikulho on vain noin 10 cm halkaisijaltaan, ihan pikkuisen jälkiruoka-astian kokoinen.. :)
En mäkään ole Finelistä tiennyt yhtään mitään kuin vasta muutaman kuukauden ajan.. x)

Nimetön kirjoitti...

Piti oikein mitata se halkasija ja se on 13,5 cm. Siihen saapi juuri mätettyä kasviksia ja kanaa tai broileria, kun leikkaa ne pieniksi. 15 minuuttia miniuunissa ja ruoka on valmis! :)

Desthea kirjoitti...

Anonyymi: mun pikkuruinen Finel oli kuin olikin juuri sen 10 cm halkaisijaltaan nyt kun oikein mittasin.. :)