torstai 8. lokakuuta 2009

.. walk around in circles, talk about action ..

Rinkulariipuksia
Rinkulariipuksiset korut ovat mieleeni ja ilmeisesti monen muunkin koska aina sillon tällön kaveritkin niitä ihastelee ja kyselee voisinko tehdä samantyyppisiä. No mieluustihan niitä tekis mutta kun ei tuollaista rinkulamatskua pahemmin mistään löydä, ei uutena eikä käytettynä. Tai jos löytää niin ovat "väärän" värisiä, kuten (seur. kuva) kermanvaaleaksi maalatut rinkulat jotka olivat alunperin korviksien riipukset. Halusin tehdä kaverille mustan korun joten maalasin rinkulan tuollaisella askartelukaupan akryylimaalilla. Mitään järjettömän kestäväähän tuo maali ei taida olla (jättää hieman "kumimaisen" pinnan johon luultavasti tulee naarmuja jos sitä raaputtaa jollain terävällä) mutta tulipa nyt sitäkin kokeiltua. Seuraavaksi ois tarkotus testata vastaavassa käytössä spray-maali, joka kyllä on taatusti kestävämpää mutta sen käyttö ei sitten olekaan parvekkeettomassa kerrostaloasunnossa niin kovin kätevää/mukavaa.. =/

Rinkuloiden maalausta
Rinkulasommittelua
Rinkuloista voi sitten sommitella erilaisia kokonaisuuksia "sisäosia" vaihtamalla. Teen toisen noista kaverille lahjaksi ja toisen itselleni (kun tuo alkuperäinen vastaava omani meni hieman rikki). Kaverin korua varten sudin varmuuden vuoksi myös riipusosien takapuolet maalilla, koska kaverilla on nikkeliallergia. Hän kun itekin kuulemma joskus sutii korujen tai nappien taustoja kynsilakalla.. ;)

Saksikorvikset
Maalailun lomassa syntyi myös tuollaiset korvikset. ;) Noita nukkekodin saksia saa askartelukaupasta pikku pussillisen parilla eurolla. Kahvat olen sutinut tuolla em. maalilla. Parit saksikorvikset tulossa myös nettikauppaan. :)

Goottikoruja olis tarkoitus tehdä lisää mutta siinä on tullut vastaan pieni ongelma; sopivien materiaalien saatavuuden hankaluus.. =/ Mustia kapeita (joustamattomia) pitsinauhoja on järjettömän vaikea löytää, puhumattakaan sellaisista jotka olisivat muodoltaan "symmetrisiä" eivätkä ns. reunapitsejä. Ja sitten kun löytää jotain muuntyyppistä nauhaa joka voisi myös soveltua koruun (kuten punaruskeat kuvassa) niitä ei tietenkään saa mustana... Myös musta ihan kapea samettinauha tuntuu olevan kiven alla.


Pitsinauhoja
Eli nyt, jos jollain pyörii nurkissa tarpeettomia mustia kapeita pitsinauhoja (n. 1 cm lev.) tai mustaa kapeaa samettinauhaa (0,5-1 cm lev.), voin mieluusti sopivalla hinnalla ottaa vastaan. :D Myös noita rinkulariipuksia voi lähettää tännepäin jos on vaikka jäänyt jostain hajonneesta korusta tms.. ;)

Sitten vielä muutama eilinen hankinta Tarjoustalon aletangosta.. ;) (huoh se alkaa taas olla tämä aika vuodesta kun saa vaan hämäriä kuvia, koittakaa kestää..)


Aletangosta
Isokokoinen musta-hopeinen neule 2,50 €. x) Vaatii pientä paikkausta ja modausta. Pitää vähän pienentää ja poolokaulus varmaan veks. Mietin vielä jättäiskö tän vaan lepakkohihaiseksi paidaksi vai tekiskö tästä boleron tms..?
Toisena löytönä "batiikkiraidalliset" painijaselkäiset topit, sekä mustana että lilana, 7 € kipale. Jokin näissä vaan kolahti..! ;)

3 kommenttia:

Nora kirjoitti...

Kaikkee ihanaa oot tehny. Rakastuin varsinkin noihin saksikorviksiin: )

ellu kirjoitti...

Oih miten suloiset saksikorvikset!
Hopea-musta neuleesta sais kivan lepakkohihaboleron-vai mitä?Ja pisteet Sulle kun osaat halvalla shopata löytöjä jotka saat "omanlaiseksi" muokattua!Monestikkaan ei vaadi muuta kuin viitseliäisyyttä saada vähällä rahalla ihanaa,ja persoonallista.

Desthea kirjoitti...

nora: kiitti! :)

ellu: kiitti sullekin! :) Joo toi bolero ois tosiaan yks varteenotettava vaihtoehto, pitää vaan vähän mallailla että saako siitä kursittua sellasen ettei se valahda jatkuvasti pois päältä ku sellaset bolerot on hiukka rasittavia pidemmän päälle.. x)