keskiviikko 18. elokuuta 2010

.. hard to know which road to go down, knowing too much can get you hurt ..

Italia-höpinää osa 4: Torino

Heh, tätä tahtia en saa varmaan ikinä näitä Italia-reportaasejani loppumaan.. x) no, ei oo enää montaa osaa jäljellä, I promise.. ;) niin, en tosiaan tiedä kiinnostaako tällaset jutut ketään mutta onpahan ainakin itselle sitten muistona! x) Tänään vuorossa siis Torino!

Sinne suuntasimme "omin päin", kaveri saatteli vaan junalle ja kertoi sopivat aikataulut. Junassa sitten köröttelimme reilun tunnin katsellen ikkunasta loputtomia riisipeltoja ja jänskän näköisiä joen uomia. Ja niitä rapistuneita spray-maalattuja rakennuksia joita tuntui olevan lähes kaikkialla.. ;-)

Milanohan todettiin kulkemisen kannalta hieman haastavaksi paikaksi, mutta Torinon sen sijaan oli joku fiksu kunkku suunnitellut siten, että pääkävelykatu alkoi suoraan juna-asemalta. Suunnilleen kaikki mahdolliset vaatekaupat löytyivät ihan lähikortteleista. Jotain kauempana sijaitsevia hienoja rakennuksia ei tietenkään ihan noin jalkaisin päässyt näkemään mutta johan sitä nähtävää riitti tolla pienelläkin alueella.

Torinon rautatieasemalla
Torinon rautatieasema
Torinon rautatieasema..

Ratsastajapatsas Torinossa
Aukiolla Torinossa
Ratsastajapatsas ja hienot kirkkorakennukset aukiolla, jonka nimeä en tietenkään muista.. ;)

Onnistuimme lähettämään jostain pikkukioskista postikortin kotipuoleen ja kävimme syömässä suht hintavassa kadunvarsiravintolassa, jonka ruoka ei kuitenkaan ollut erityisen kehuttavaa. Ainakin kaikki kasvikset annoksissa olivat aivan totaalisen mustiksi kärvennettyjä ja maistuivat lähinnä karsinogeenille. Poikaystävä otti miekkakalaa, mikä oli ihan hienon näköistä lautasella, mutta maistui mun mielestä aika samalta kuin ahven tms. ;-)

Kahvilassa
Houkuttelevia jätskibaareja oli Italiassa joka puolella, ja mussutinkin suosikkiani tiramisujäätelöä aina kun vaan mahdollista (ja niitä kiloja yritetään karistella vieläkin, eh heh)..
Monissa kahviloissa oli sellainen systeemi, että juomat (ainakin kahvi..?) maksoi vähemmän jos ne joi seisaaltaan heti siinä tiskillä. Mutta sai sen "istumahinnan" mukana sitten ihan hyvää palveluakin; juomat tuotiin ulos pöytään, kokikseen sai sitruunaviipaleen ja maksukin perittiin vasta siinä vaiheessa. Tiskillä ei tarvinnut käydä kuin huikkaamassa että mitä ottaa. Mitä ei tietenkään heti tajuttu ja sit ihmeteltiin kun aiottiin kaivaa rahapussia esiin ja tiskin tädit yrittää italiaksi selostaa että "menkää vaan ulos istumaan, olkaa hyvät". xD

Jokin kirkko
Hieno vanha rakennus
Erittäin haastavaksi muodostui välillä siedettävän vessan löytäminen julkisella paikalla. Kyllähän julkiset vessat on usein kehnossa kuosissa mutta italialaiset vessat vei kehnoudessa silti mun mielestä kevyesti voiton suomalaisista. Ainakin siinä mielessä, että hienossa ravintolassa tai kahvilassakin oli yleensä vain yksi unisex-vessa ja sekin hyvin usein (believe it or not) mallia "reikä lattiassa", jollaista ei ainakaan meikäläinen oikein taivu käyttämään... Jos sitten jostain onnistui oikein kunnollisen pöntönkin löytämään, niin en kyllä tainnut nähdä ainuttakaan (edes lentokentällä) missä ois ollut sitä muovireunusta paikoillaan.. Kylmää posliinia siis tarjolla.. Hermot meinasi mennä myös siihen jatkuvasti vettä juoksuttavaan automaattiseen huuhteluun. Varsinainen "kätevyyden" huippu! xD

Loppuun vielä muutama junan ikkunasta otettu kuva..

Junasta kuvattua
Vehreää maisemaa
Auringonpalvojia joen rannassa
Jengiä rantsussa, tosin nuo Italian jokien rannat/pohjat eivät olleet hiekkaa vaikka vähän siltä näyttääkin, vaan tuollaista jännää vaaleaa kivikkoa. Hieman hiekkaa kovempi makoilualusta siis, luulisin.. ;-)

PS. Oma "leffadebyyttikin" tuli suoritettua menneellä viikolla, kun tungin itseni mukaan elokuva-avustajaksi (eli "taustanäyttelijäksi", eh heh hee) kotimaisen elokuvan kuvauksiin. Elokuva ilmestynee joskus ensi vuoden puolella ja sitten voikin toivottavasti sieltä osoitella kavereille että "tuolla mun takaraivo vilahti" tai "tossa mä näkyisin mut istun just ton tolpan takana".. 1 second of fame indeed.. xD

3 kommenttia:

ellu kirjoitti...

Toi elokuva-avustajan homma on niiii JEES!Itse oon ollut mukana useassa sarjassa ja muutamassa leffassa viime kesästä lähtien.Hehkutin isälleni "Jos rakastat" elokuvan kuvauksia,joissa olin mukana.Lähetin hänelle liputkin ja tarkoin kerroin millainen kohtaus se on,jossa näyn.Isä ilmoitti minulle,että ei sua näkynyt.Kävin sitten itse katsomassa leffan,ja näyn minä-tai siis mun hiukset toisen avustajan takaa noin puolen sekunnin verran.Nykyään oon katsonut parhaimmaksi tarkistaa leffat ennen hehkutusta,heh!Mutta oikeasti homma on älyttömän kivaa ja mielenkiintoista-näkyi tukka tai ei.

Desthea kirjoitti...

ellu: heheh, juu, mä tiedostin sen aika hyvin jo tuolla kuvauksissa, että melkoinen ihme on jos meikäläisen naamaa missään näkyy, se takaraivo saattaa ehkä yhdessä kohtaa vilahtaa ja tosiaan parissakin kohtauksessa istuskelin kameraan nähden silleen sopivasti tolpan takana.. xD
mites oot noin moniin kuvauksiin päätynyt, voiko ittensä ilmottaa jonnekin silleen yleisesti vapaaehtoseksi kaikkiin tollasiin?? :-)

ellu kirjoitti...

Oon avustajahommiin alunpitäen löytänyt mol.fi sivujen kautta,kun elokuvayhtiöt yms. siellä silloin tällöin avustajia hakevat.Näihin elokuvayhtiöihin (tai mitä ne nyt virallisesti onkaan) ja esim. salkkareihin voi hakea suoraa niiden nettisivujen kautta.Laita googleen hakusana elokuvayhtiöt tai muuta,joka viittaa sellaisiin,ja tee niihin avoin hakemus.Itse kun asun pääkaupunkiseudulla,on vaihtoehtoja paljon,esim. Helppo elämä ja Salkkarit,ne kun kuvataan pääosin täällä.Mua
on pyydetty aikaajoin hyvinkin paljon kaikkeen,olen saanut positiivista palautetta ja sitä kautta enemmän "esiintymisaikaa".Syksyllä telkussa alkaa ainakin 3 sarjaa jossa olen jopa repliikkien kanssa.Rohkeesti vaan lähestyt tekijöitä,kyllä uskon että onnistuu!