keskiviikko 11. elokuuta 2010

.. what a better way than to wind down on the streets paved in harmony ..

Italia-höpinää osa 3: lisää Ceranoa..

Cerano
Cerano
Kuten lupailin, vielä hiukan lisää juttua/kuvia Ceranosta, jossa majailimme Italian visiittimme ajan.

Italiassa tuntui olevan pieniä kirkkoja kaikkialla. Kylissä ne oli usein rakennettu kiinni viereisiin asuinrakennuksiin ja vain pienet tornit tai muut yksityiskohdat paljastivat ne kirkoiksi.

Vanha kirkkorakennus
Tämä entinen kirkkorakennus sijaitsi ihan kaverini asuintalon naapurissa. Jokin kumma muinainen kirouskin rakennukseen muistaakseni liittyi.. o_O

Viiden neliön kirkko
Tämä - myöskin lähistöllä sijainnut ja ilmeisesti ihan käytössä oleva - sen sijaan oli "viiden neliön kirkko", jonka ovi sattui olemaan auki joten pääsimme kurkistamaan pikaisesti sisään. Heti sen jälkeen joku näkyikin kiiruhtavan paikalle sulkemaan ovea, heh.. Mutta niin siis hyvin, hyvin pieni kirkko, kuten kuvastakin ehkä hieman on hahmotettavissa. Ulko-oven reuna näkyy tuossa oikealla. ;-)

Kylän keskustaa
Kylän "pääkirkon" toisella puolen oli jokin tällainen modernimpi rakennus, kenties "kaupungintalo" tms..? Harvapää ei tietenkään muista vaikka se ois kerrottukin jossain vaihees.. ;-D

Pääkirkko
Toiselta puolen näky sen sijaan oli tuollainen. Varsin upea kirkko tuokin! Tosin vähän kyllä häiritsee toi kaljaterassin Heineken-päivänvarjo tossa kuvassa... x)

Tokana päivänä käytiin paikallisella "torilla" (ikäänkuin pienimuotoiset markkinat jotka olivat siellä aina tiistaisin). Tarjolla oli vaatteita, vihanneksia yms. Markkina-alueen portilla oli suht näkyvästi poliisiauto parkissa ja vitsailimme että onkos poliisitkin tulleet ostoksille. Poikaystävä siihen sitten että tuskin ne nyt työaikana sentään shoppailee.. Kojujen seassa ne sitten näkyikin tarkistelevan myyntilupia (tai jotain muuta vastaavaa paperisotaa) mutta kun kaveri sitten erään kojun luona alkoi kuunnella niiden juttuja se totesi meille että "kyllä ne nyt tossa ainakin pohtii vaan että mitäs kivaa sitä ostais".. heheh, mahtaisko suomalainen poliisi shoppailla virkatehtävien lomassa..? ;-D

Koruja torilla
Lähes kaikki korut markkinoilla maksoi 2-3 € kipale joten muutama tuliainenkin tuli sieltä ostettua.. ;-)

Vihanneksia torilla
Vihanneskojun tarjonta näytti pääosin tutulta, tosin esimerkiksi nuo kuvassa parissakin laatikossa näkyvät vaaleanpunaisen sävyiset herneenpalot olivat meille vieraita.. ;-) Melonit sun muut olivat tajuttoman halpoja (Suomen hintatasoon nähden) ja myynnissä oli lähinnä kokonaisia eikä mitään pikku slaisseja niinku Suomessa. ;-)

Meikä lomavetimissä
Meikä lötköissä lomavetimissä markkina-alueen vieressä olevassa puistontapaisessa. x)

Venetsia-lookkia
Ceranosta löytyi myös tuollaista Venetsia-meininkiä! :-)

Magenta
Kaveri nauroi koko reissun ajan mun valokuvaamiselle ja sanoi että olen "tosi turisti". Yritin kyllä sanoa sille että kuvaan Suomessakin lähes yhtä paljon mutta en tiedä uskoiko se. ;-) Kaveri nauroi myös sitä kun zoomailin paikallisia puita ja tokasi että "aina kaikki täällä kävijät ihmettelee puita, mikä niissä puissa niin mielenkiintosta on?!". No kun ne on erilaisia! :-D Kattokaa ny:

Vaahteran näköinen puu
Lehdet näyttää vaahteran ja höm, huumekasvin sekoitukselta, mutta tässä puussa kasvoi myös käpyjä. xD

Nahkealehtinen puu
Nahkealehtiset tietty oli jänniä kun niissä oli suorastaan häikäisevän kiiltävät lehdet. 8-)

Magentan juna-asema
Vappuhuiskuhavupuu
Ja tää, jonkin sortin havupuu (kai), joka näytti kuin tukulta vappuhuiskuja. Ja tsekatkaa minkä kokoisia käpyjä niistä putoili: (!)

Jättikäpy
Vappuhuiskupuukuvat Magentan juna-asemalta. x)

Ei kommentteja: