perjantai 25. helmikuuta 2011

.. temptation calls like Adam to the apple ..

Tein pienen "inventaarion" vyölaatikollani ja onnistuin kuin onnistuinkin siirtämään muutaman yksilön kirppiskasaan. Pitäähän sitä joskus tehdä tilaa uusille.. ;-)

valko-harmaa joustovyö
Mm. tuon vyön laitoin myyntiin Huutikseen.

Aika iso kuorma tavaraa odottaa "itsemyyntikirppikselle" menoa, mutta nykyään tapanani on kuoria päältä muutamia juttuja nettiin laitettavaksi. Vyöt lukeutuvat juuri sellasiin "pikkujuttuihin", joihin joutuu kirppiksellä laittamaan tosi olemattoman hinnan, ja siitäkin vähästä tulee joku vielä tinkaamaan puolet pois. Itsemyyntikirppiksellä ei sitä paitsi oikein muutenkaan tavoita sellasta oikeanlaista "kohderyhmää" kaikille jutuille, Turussa kun niillä liikkuu enimmäkseen vain eläkeläisiä, ulkomaalaisia, trokareita ja kaikenmaailman "päiväkävelijöitä" ilman kukkaroa... Turkulaisilla "nuorilla" ei todellakaan tunnu olevan kiinnostusta lähteä aikaisin viikonloppuaamuna kirppikselle (ainakaan talvella). Joo, hyllykirppikselle vois tietty viedä, mutta itse näen että siitä on ihan helvatasti vaivaa (laputat sitte jokaikisen tavaran silleen että pysyy, käyt päivittäin järjestelemässä, puolet pikkutavarasta varastetaan jne.) ja siitä vedetään vielä sitte niin jäätävät maksut välistä että täytyy olla tosi paljon ja/tai hyvää kamaa myynnissä että jää jotain käteenkin.. Ei oikeen napostele. Sitä paitsi on paljon hauskempaa mennä itse myymään, se on vähän niinku eräänlainen harrastus..

No mutta siis pointti oli, että miksi myisin vyön kirppiksellä 50 sentillä, kun Huutiksessa voin saada siitä melko helposti 5 euroa? Huutiksessa on muutenkin suht helppo saada tavaraa kaupaksi, kunhan pitää hinnat ja postikulut maltillisina. Pitäis muuten alkaa varmaan pyytää Huutikselta jotain provikkaa ku mainostan sitä jatkuvasti, heh... xD

Jatketaan vielä vöistä.. ;-)

simpukkapatella
En ollut hurahtanut joustovöihin vielä silloin muutamia vuosia sitten kun maankuulu H&M:n "simpukkapatella" vilahteli joka toisessa muotiblogissa. Jäi siis silloin oma kappale hankkimatta, mikä on sittemmin hiukan harmittanut koska himoitsen tota muovista simpukkasolkea. Tiedä sitte minne ovat kaikki kadonneet, mutta kirpparilla ei ainakaan ole ainuttakaan tullut vastaan, ja olen sentään kuitenkin aika haukka bongaamaan noita vöitä. ;-) Vasta nyt jäi ensimmäinen haaviin Huutiksessa ja tuo kuvan valkoinen yksilö on siis sieltä mulle tulossa. Jokin muu väri olis tosin ehkä vielä kivampi (muistaakseni noita oli useita eri värejä), nyt käsi ylös kuka tunnustaa että noita lojuu kaapin perällä?! ;-)

Anttilan joustovyö
Olin aika myyty kun näin tuon "korsettimaisen" vyön jossain NetAnttilan kesäkuvastossa viime vuoden keväällä. Ja kerran sitä sitten ohimennen ihan kaupassakin jo hypistelin, mutta jäi kuitenkin hankkimatta. Se on ehkä kuitenkin hieman liian massiivinen, ja lisäks mulla on tää "ongelma" että tekee tiukkaa maksaa vyöstä yli kymmentä euroa, heh, etenkin kun tuon tapaiset on usein vielä aika huonosti tehtyjä ja mua ärsyttää jos joku kohta ei ole symmetrinen tms. xD Päähän jäi kuitenkin muhimaan ajatus että jotain vastaavaa vois koittaa väsätä ite. Toteutusasteelle saakka tässä ei ole kuitenkaan vielä edetty... ;-)

Sonia joustovyö
Viime vuotisesta Elle Accessories -lehdestä bongattu Sonia Rykiel -vyö ois ehkä ihan hauska lisä kokoelmaan... ;-)

karkkimainen vyö
Tuollainen jänskä "karkkivyö" osui juuri Huutiksessa silmään. Oli halpakin, mutta en viitsi huutaa koska tuo on taas sarjassamme "hauska mutta vaikeasti yhdisteltävä" eli sille ei varmaankaan tulisi käyttöä. Alan jo hiukan oppia, hah.

sydänvyö
Yhtenä "metsästyskohteena" mulla on tuo H&M:n lakerisydämillä varustettu joustovyö punasydämisenä versiona. Näitä oli myynnissä joskus pari vuotta sitten. Tuon mustasydämisen olen ostanut käytettynä mutta on mulle liian pientä kokoa, joten sekin on nyt Huutiksessa etsimässä uutta omistajaa.

Olen myös aina haaveillut oranssista joustovyöstä, minkä hankinta onkin jo melkoinen haaste sinänsä kun en muista että olisin ikinä nähnyt edes oranssia kuminauhaa (siis sellasta leveää), saati sitten oransseja vöitäkään sen paremmin. Jostain ulkomailta varmaan vois löytyä.

asu 250211
Tuossa on vähän yritystä siihen suuntaan kuitenkin. Mustassa kuminauhavyössä on lisukkeena tollasta vaalean oranssia keinonahkaa kiinnityskohdassa sekä lisäksi koko takaosan leveydeltä (mikä ei siis näy kuvassa). Sattui sopimaan aika hyvin tuon paidan kanssa. Ja vielä paremmin sopi kaulakoru jossa on juuri samat sävyt kuin painatuksessa.. ;-)

7 kommenttia:

Jose / ajastaika.com kirjoitti...

No hemmetti, mä laitoin viime kesänä kirpparille harmaan simpukkavyön! Enkä ees tajunnu tarjota sitä sulle sillon. :/ Solki siinä oli sellanen vähän maalatun näköinen hopeanharmaa.

Menisköhän toi sydänvyö mulle? Oon niin himoinnut tollasta! 59cm kuulostaa kyl hurjan lyhyeltä, jos se ei siit sit montaa senttiä edes veny... Snif.

Desthea kirjoitti...

Jose: muistelinkin että sullakin semmonen joskus oli.. ;-) no mutta mitäs tuosta.. x) voisin tuoda ton sydänvyön sulle sovitettavaks mut en nyt lähiaikoina välttämättä oo kauheesti silleen sopivasti sielläpäin liikentees.. =/ Kyllähän se siis jonkin verran joustaa ja saan sen kyl itellänikin kiinni jos oikeen väkisin kiskon, mutta on kyl sit tosi tiukka.. ;-) se on semmosta aika "kovaa" kuminauhaa eli ei jousta silleen kauheen pehmeesti..

Kaisa kirjoitti...

Mun pitäisi opetella käyttämään noita vöitä, parikin on kaapissa (ja muuttaa taas kerran mukana... :P) mutta ei vaan tule käytettyä. Tai ehkä pitäis ensin laihduttaa 30 kg jotta se näyttäisi joltakin! :)

imlacking kirjoitti...

Kirpparilla on kyllä monesti kaikenlaisia vöitä, aika usein ne tahtoo olla vaan tosi huonokuntoisia mutta kyllä sieltä joskus löytää ihan helmiäkin. Itse en oikeastaan osaa vöitä käyttää, mutta voihan sitä ostaa niitä muihin käyttötarkoituksiin.

Desthea kirjoitti...

Kaisa: heh juu taitaa kaikilta löytyä jotain tuommoisia juttuja jotka seilaavat mukana mutta joita ei kuitenkaan oikein osaa ottaa käyttöön.. ;-)

I'm Lacking: jeps joustovöissä ainakin näkee niitä huonompikuntoisiakin yksilöitä koska kuminauhalla on taipumus ajan kuluessa (ja kovassa käytössä) lerpahtaa.. mutta niistäkin saa onneks pelastettua kivoja solkia! :-D

Unknown kirjoitti...

Aivan ihana tuo karkkivyö, pukisin heti päälleni! Sulla on aika unelma ammatti btw. :-)

Desthea kirjoitti...

Minna: heh no onhan se parhaimmillaan toki sitäkin juu, mutta lähiaikoina työnkuvaani on kyllä sisältynyt enimmäkseen vetskarin vaihtoja ja muuta yhtä luovaa ja mielenkiintoista.. xD Jatkuva luomisen tuska, suunnaton itsekritiikki ja loputon oman itseni etsiminen jotenkin vaikeuttavat vauhtiin pääsyäni tolla suunnittelupuolella. Ja sehän meille tosiaan sanottiin jo koulussa että "jos rahaa haluatte niin ootte väärässä paikassa". xD