keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

.. today is where your book begins, the rest is still unwritten ..

Päätin nyt ihan randomisti kertoa teille ajatuksiani muutamasta kirjasta.

Sanotaan varmaankin, ettei pitäisi arvioida kirjaa kansien perusteella, mutta joskus voi silläkin ensivaikutelmalla tulla nappivalintoja. Mulla on teini-ikäisestä alkaen ollut joku kumma mieltymys eläinkuoseihin, ja ehkäpä ihan vaan ajatellen että leopardikuosinen kirja näyttäisi hauskalta hyllyssä, ostin vuosia sitten Turun iltatorilta seuraavan kirjan:

Safari Club
Ja eipä tuon hyvin lyhytsanainen takakansitekstikään paljoa sen enempää sisällöstä kertonut. Vaan kuinka kävikään, kirjasta tuli yksi suosikeistani ja se on pakko lukea aina parin vuoden välein uudestaan. Joskus lukioaikana Sonja O.:ta koulutehtävää varten lueskellessani en lämmennyt Anja Snellmanin (Kaurasen) kirjoitustyylille, mutta Safari Clubissa osuu ja uppoaa. Juonikin on mun makuun sopivan kiero (sairas?) ja omituinen. Ja eipä ole Korkeasaarikaan enää ihan entisensä kun on tämän kirjan lukenut.. ;-)

Sitten toinen supersuosikki:

Tuntematon sotilas
Tämän taskukokoisen vuodelta 1977 olevan painoksen hain isovanhempieni luota kun peruskoulussa koitti monelle tuttu Tuntemattoman sotilaan pakkolukuvaihe. ;-) Pakkopullaahan se kai silloin oli osittain, mutta jonkin vaikutuksen se teki jo silloin ja kirjakin on jäänyt hyllyyni. Leffaa on pakko tuijottaa joka vuosi jos vaan itsenäisyyspäivänä osuu sopivasti telkun ääreen. Vastikään luin kirjan pitkästä aikaa uudelleen ja jäin ihan koukkuun, on se vaan jotenkin niin hyvä. Toivoin koko ajan että se ei loppuis ollenkaan. x) Joten nyt mulle saa halutessaan suositella muita samantyyppisiä teoksia tuon jättämää iltarituaaliaukkoa paikkaamaan.. ;-D

Kirjan loputtua kaivelin vanhempieni luona kaapista joskus kirppikseltä ostamani Tuntematon sotilas-VHS:n ja hetken aikaa piuhoja ihmeteltyäni sain jopa sen antiikkisen VHS-aparaatinkin toimimaan. En antanut videoon ajan myötä ilmestyneiden häiriöraitojenkaan haitata katseluelämystä, ajattelin että sopiipahan henkeen.. ;-) Ja mikäli oisin ollut jossain seurassa, olisin varmaankin ärsyttänyt toisia jatkuvasti jollain "ei se tolleen oikeesti sanonut!" -kommenteillani.. xD Olen just se uskomaton hullu, joka muistaa kirjojen ja leffojen replat sanatarkasti ulkoa. (Ja mainosten! Pakko aina korjata jos joku hirveen polleena imitoi jotakin mainosta ja sanoo iskulauseet väärin. xD)

Mutta asiaan, vielä yksi kirja!

Tyttö ja kartanonherra
Tilasin viime jouluna pari kirjaa lahjaksi annettavaksi ja kirjatilauksen kaupanpäällisenä tuli tuo. Olen näihiin päiviin saakka vältellyt onnistuneesti "historiallisen romantiikan" genreä ja nytkin olin aikeissa siirtää kirjan kirppispinoon, mutta aloin kuitenkin hieman selailla sitä. Ja hups, olinkin lukenut koko kirjan. Ja se OLI hyvä.

Ja oikeastaan just tuosta syystä pidän välillä ihan mieluusti kuukausien, jopa vuosien taukoja kirjoista, niillä kun on taipumus viedä mut niin totaalisesti mennessään ja sitten on mm. niska kipeänä kun on unohtunut johonkin epäergonomiseen asentoon lukemaan. ;-) Vielä kirjan loputtuakin ajatukset saattaa pyöriä tarinassa päiväkausia. Eikä sitä oikeen viitsis kovin usein suoda itelleen tuollasta monen päivän irtautumista todellisuudesta. xD Myös leffat aiheuttaa mulle usein hyvin kummallisia olotiloja pidemmäksikin aikaa. Tapahtuuko muille tällasta..?

PS. Oon ollu jonkin ihme lievän flunssanpoikasen kourissa jo puoltoista viikkoa. Alkaa vähitellen jo kyrsiä tää vetämätön olo ja liman kröhiminen. Etenkin kun just nyt pitäis hoitaa ties mitä veroilmotuksia ja muuta yhtä mielenkiintosta ynnngh.. =P

Now playing: Rihanna - Good girl gone bad [deluxe edition] (2007)

2 kommenttia:

Johanna kirjoitti...

Cooksonit on hyviä, taitaa munkin hyllystä jokunen löytyä, niiden Utrioiden vierestä :D
Pitää oikein pistää johonkin muistiin että muistan ite seuraavaksi kirjastosta napata tuon safari clubin...

Anna ny ees yks vaivanen silakka, tai jotain, tuntematon tulee katottua melkein aina kerran vuodessa joko kokonaan tai osin. On se hyvä. Paitsi se uudempi versio, phyi! Kirjaa en ole tainnut edes koulussa lukea, meillä taisi olla seitsemän veljestä kun piti lukea... :D

Desthea kirjoitti...

Johanna: hah, arvasin että kiinnostut tosta kirjasta ku kerron et siinä on kiero/omituinen juoni.. xD

Toi TS:n silakkakohta on tosiaan aika legendaarinen, tosin sekin on kirjassa paljon "monimutkaisempi", hyvin paljon tiivistetty sitäkin kohtaa siihen leffaan.. ;-) Ja juu, pitää olla tietty se vanhempi leffaversio. :-)