perjantai 15. kesäkuuta 2012

.. you're poison, I don't wanna break these chains ..

Pitsi on löytänyt aika tehokkaasti tiensä kauppojen rekeiltä katukuvaan; kaupungilla ja yöelämässä tuntuu vähän joka kolmannella naisihmisellä olevan yllä pitsitoppi/paita. Mustaa ja valkoista tietty eniten, mutta jonkin verran myös puuterisia ja aprikoosisia sävyjä näkyy. Pikaisella vilkaisulla löytyi nettikauppojenkin valikoimista varsin kattavasti pitsitarjontaa, josta tässä muutama poiminto:


Itsekin olen kehittänyt pakkomielteen mustaan pitsitoppiin mutta olen vielä vähän kahden vaiheilla lähdenkö metsästämään sitä valmiina vai ostanko kangasta. Kauppojen mallit ovat nyt hyvin paljolti sellaisia "lörppähelmaisia" tai sitten itse pitsikuosi näyttää semmoselta vanhalta verholta/pöytäliinalta, kumpikaan seikka ei siis erityisemmin meikäläistä miellytä. :D Haluaisin napakasti istuvan topin jostain kauniista, tasakuvioisesta ja mahdollisimman sileästä joustopitsistä. Tiedän kai sitten kun "se oikea" tulee vastaan.. ;-) Tuo H&M:n paidan yläosa näyttää aikalailla sellaselta matskulta mitä haen.

Tämän aasinsillan kautta vois vielä siirtyä hieman omiinkin tekeleisiin. ;-)


Kevätnäytösmallistossanikin pilkahti pitsiä. Merihenkistä ketjukuositrikoota olevan paidan yläosan pitsi on kierrätettyä matskua.


Paita on molemmin puolin samanlainen. Asun alaosana oleva keveästi heilahteleva trikoohame on tehty vanhoista t-paidoista. :D


Myös tää näytöksessä mukana ollut toppi on joustavaa läpikuultavaa pitsimatskua, mutta siihen painettu käärmekuosi hämää sen hyvin erinäköiseksi. Pääntien kohdalla, missä näkyy kankaan nurjaa puolta, erottaa hieman sitä pitsin kuviointia. Tätä vielä funtsin josko tää jäis omaan kaappiin asustelemaan. Kangas kun tietty oli taas joku random kilopala josta riitti vain yhteen paitaan.. :P (Näytöskuvat Mia Sjögren ja Otto V.)


Korviksiinkin sain pitsiä tungettua. :D Olin pähkäillyt mitä kiinnittäisin noihin kehysmäisiin riipuspohjiin ja lopulta leikkasin ja liimasin niihin sopivat pikku palat mustasta pitsistä ja  levitin koholakkaa päälle.


Samalla teinkin ekaa kertaa tuttavuutta tämän jonkin aikaa sitten hankitun putelin kanssa. Koholakka on siis eräänlaista liima-ainetta, joka kuivuu kovaksi ja kirkkaaksi, lasimaiseksi pinnoitteeksi. Soveltuu just tuollaseen kuppimaisten riipusten "täyttämiseen" tai muiden esineiden pinnoittamiseen, kunhan niissä on edes aavistus jotain "reunusta", koska litku on melko juoksevaa eikä muuten välttämättä pysy siinä esineen päällä. Aine ruutataan suoraan pullon nokasta kohteeseen ja ilmakuplia jos pääsee muodostumaan niin ne kannattaa koittaa puhkoa tai siirtää nuppineulalla. Tököttiä on olemassa eri merkkejä ja varmaan siten myös jotain eri tyyppisiä, tämän sortin ostin Presentosta. Onko muilla kokemuksia..?

Loppuun vielä muutama otos Madeby-nettikaupan pitsisestä tarjonnasta:


Mites muut, kolahtaako pitsi..?

Ei kommentteja: