torstai 15. marraskuuta 2012

.. the night's always a good friend, a glass of wine and the lights down low ..

Viime lauantaina oli pitkä ja designintäyteinen päivä. Ensin päivällä porukalla organisoimamme myyntitapahtuma Dear Design ja sitten vielä illalla Dressing Mimian tämän vuoden päänäytöstapahtuma "Kansa". Linkityksiä edellämainittuihin löytyy tuolta edellisestä postauksesta, taidan olla nyt liian laiska laittelemaan niitä tähän uudestaan.. ;)

Dear Design -järjestäjätiimin kesken hipsimme kauppakeskus Hansaan jo varhain sateisessa aamuhämärässä merkkaamaan myyntipaikkoja valmiiksi. Kahdeksan jälkeen paikalle alkoi saapua myös myyjiä, tässä muutama kuva myyntialueen pystytyspuuhista:

Varsinaisen tapahtuman ajalta mulla ei ole itselläni montaakaan kuvaa, saan niitä vielä myöhemmin kuvaajaltamme lisää.


Siinä hieman myyntitunnelmia päivän loppupuolelta. Väkeä oli tuossa vaiheessa jo selvästi vähemmän, päivemmällä oli taas sellaista ettei meinannut pystyä irtautumaan myyntipöydän takaa edes vessakäynnille. :P

Omalta myyntipisteeltä muutama otos:

Uutuutena mulla oli ensiesittelyssä herkullisen värisiä pehmustettuja PSA2-pokkarikamerapussukoita. :)

Sitten iltaan ja konserttitalolle... Tämän vuoden Dressing Mimian näytöstapahtuman teemanahan oli Suomen kansa ja suomalaisuus, joita oli pyritty tulkitsemaan hieman uudella tavalla. Ei siis mitään koivikkoja, saunaa tms., mikä ehkä olisikin ollut sesonkiin hieman turhan.. kesäistä? Mutta, oliko teeman tulkinta sittenkään niin uusi tai omaperäinen? Lisää pohdintoja seuraa...

Näytös oli kokonaisuutena varsin "eeppinen spektaakkeli"; mallit tekivät paljon muutakin kuin vain kävelivät ja musiikit olivat tavanomaista jykevämpiä ja dramaattisempia. Näytös koostui kahdesta erillisestä osiosta; Valosta ja Pimeydestä, jotka loppujen lopuksi eivät ehkä kuitenkaan merkittävästi erottautuneet toisistaan. Mystisen synkähkö tunnelma seurasi mukana läpi koko näytöksen. Musiikit ja sisääntulojen teemat toivat mieleen historian ja kansantaruston. Taustascreenillä pyöri milloin mustavalkoista lähiömaisemaa, milloin Tuntematonta sotilasta. Näytös oli hyvin erilainen ja mieleenpainuva kokemus, mutta jälkeenpäin kuitenkin vielä tuopin äärellä syntyi pohdintoja siitä, tarvitsisiko suomalaisuuden välttämättä olla niin kovin synkkää ja mustaa..?Haamumaisen kaapuasuiset laahustavat hahmot terävine heinäseipäineen välittävät ainakin näin jälkeenpäin kuvista hieman creepyä tunnelmaa, vai mitä sanotte..? :D (mallisto: "Vahca" by Ruma Elsa)

Vaatemallistoja oli näytöksessä mukana hieman aiempaa vähemmän, eivätkä ne suurimmalta osin tarjonneet mitään erityisen mieleenpainuvaa. Veera Vuorenpään mallisto "Tuonelan joutsen" herätti monissa ihastusta metalliketjuineen ja hopeanhohtoisine kauniisti laskeutuvine kankaineen. Näytöksen ainoan miespuolisen suunnittelijaedustuksen, Joel Törrösen mallisto tarjosi virkistävää vaihtelua, mutta oli ehkä synkähköön kokonaisuuteen hieman liiankin irrallinen ja vaatekappaleet ehkä enemmän kevääseen kuin syksyyn viittaavia. Käyttövaatetusta ne toki kyllä edustivat selvästi enemmän kuin muut mallistot. Mistä päästäänkin siihen että...


.. toisinaan näytöksissä toivoisi näkevänsä enemmänkin niitä käyttövaatteita. Mallistot ovat lähestulkoon aina kovin naistenvaate- ja mekkopainotteisia, ja usein on paljon sellaisia päällemuotoillun oloisia kaapumaisia vaatekappaleita. Joskus kaipaisi niiden valuvien kangasmassojen ja laskostuksien rinnalle myös istuvuutta, terävyyttä, särmempiä muotoja, kontrasteja, tarkempia yksityiskohtia... Ja ehkä myös hitusen väriä. ;)Pariin otteeseen lavalla esiintyi myös tanssiryhmä Katrinity. Vaikuttavat koreografiat oli tietenkin laatinut jo TV:stäkin tuttu Katrin Vaskelainen.

Keskityin seuraamaan näytöstä enkä napsinut kuin nuo muutamat kuvat. Mallistokuvia on nähtävillä ainakin Dressing Mimian FB-sivulla. Myös Concoction-blogissa on näytöksestä postaus, jossa hieman kattavammin kuvia. Tajusinkin vasta nuo em. kuvat katsottuani, että olihan näytöksessä ihan alkupäässä hieman enemmänkin käyttövaatemeininkiä, mutta se jotenkin pääsi vähän unohtumaan kun loppuosa oli pitkälti sitä kaapumaisempaa ja synkempää osastoa. :D

Loppuun vielä muutama otos tämän viikon tiistailta, jolloin oli todella kaunis aurinkoinen päivä..2 kommenttia:

La Fèe / Keijupölyä ja Sinfoniaa kirjoitti...

Ai, sinäkin olit Dear Designin jälkeen vielä Derssing Mimian näytöksessä :D Me mentiin myös katsomaan Katrin ja erään toisen luokkalaisemme kanssa näytöstä, myynti tapahtuman jälkeen :) Täytyy sanoa, että jalat oli kyllä aika muusia tuon päivän jälkeen :D Mutta kivaa oli!

Desthea kirjoitti...

Lady Satin: heh juu vähän oli pitkä päivä, ja kyllähän se virta siinä ennen kello kahta yöllä (DM-jatkoilla) sitte jo loppukin.. ;)